Verkatehdas

Tiedot

Paviljonki on Hämeenlinnan keskustaan, Verkatehtaan päärakennuksen yhteyteen nouseva laajennus, joka tulee entisestään parantamaan Verkatehtaan asemaa täyden palvelun tapahtumatalona. Vanajaveden ja nykyisen Ravintola Iso Huvilan väliin sijoittuva Paviljonki mahdollistaa muun muassa aiempaa isommat yritysjuhlat, messut, järjestötilaisuudet ja gaalaillalliset.

Yhdessä päärakennuksen tilojen kanssa Paviljonki merkitsee tapahtumajärjestäjille monipuolisempia mahdollisuuksia, parempaa palvelua ja entistäkin onnistuneempia tapahtumia.

Kantahämäläisille asukkaille ja kuluttajille se merkitsee runsaampia osallistumisen, vapaa-ajan ja harrastamisen tapahtumia. Kehittyvä Verkatehdas luo elämää kaupunkikuvaan. Paviljonki-hanke on vuonna 2014 sisällytetty Hämeenlinnan kaupungin elinvoimaohjelmaan.

Yhdistyminen päärakennukseen

Laajennukselle on asetettu korkeat kaupunkikuvalliset ja rakennushistorialliset vaatimukset. Alueelle 2017 vahvistetussa asemakaavassa on paitsi annettu raamit uudisrakennukselle, myös tarkennettu vanhan rakennuskannan suojelua. Paviljongista tulee puurakennus, mikä on ratkaisuna ekologinen ja kestävä, ja lopputuloksesta tulee ajattoman kaunis ja viihtyisä.

Lue lisää puurakentamisesta tästä

Havainnekuva Paviljongin sisääntuloaulasta.

Liittymä päärakennukseen toteutetaan siten, että uusi rakennus erottuu omaksi kokonaisuudekseen, ja väliin jää pieni lasipiha. Vanhan ja uuden yhdistelmä sopii Verkatehtaan alueen perusajatukseen ja filosofiaan hyvin. ”Kun tälle alueelle on aiemminkin tarvittu lisää tuotantotilaa, on sitä varten rakennettu uusi rakennus. Sillä tavalla Paviljonki jatkaa Verkatehtaan vanhan teollisen toiminnan perusajatusta”, pääsuunnittelija arkkitehti SAFA Juha Mäki-Jyllilä pohtii.

Paviljongin tilat

Uudisrakennus kätkee sisäänsä suuren Paviljonkihallin, ison Kokoustila 5:n, ravintolan laajennuksen sekä yleisö- ja tukitiloja. Sen koko on noin 2.600 bruttoneliötä.

Paviljonkihallissa pystytään toteuttamaan jopa 1.500 henkilön cocktail-tilaisuuksia tai istuvia illallisia 400–700 henkilölle. Kokoustilana se voi palvella noin 500 henkilöä, ja messuosastoja tilaan mahtuu 50.

Julkisivukuva järvelle päin.

Toiseen kerrokseen rakennettava Kokoushuone 5 on mainio lisä Verkatehtaan olemassa olevaan kokoushuonerepertuaariin. Se on omiaan 100–200 hengen seminaareille, koulutuksille ja kokouksille. Kokoustilan ulkopuolella on tilaa näyttelyosastoille.

Havainnekuva Paviljongin toisen kerroksen aulasta.

Ravintola Iso Huvila saa lisätilaa Paviljongin 1. kerrokseen. Uusi ja vanha puoli voidaan myös erottaa toisistaan lasiovilla, jos satutaan tarvitsemaan yksityisyyttä.

Paviljongin ja päärakennuksen välillä on esteetön kulku molemmissa kerroksissa, mikä mahdollistaa suurten tapahtumien järjestämisen vaivatta siten, että koko rakennuksen kaikki tilat ovat käytössä. Toisaalta Paviljongilla on myös oma sisäänkäynti, jolloin siellä voidaan järjestää oma tilaisuus riippumatta siitä, mitä päärakennuksessa samaan aikaan tapahtuu.

Lue lisää tiloista tästä

Varaa paikkasi ensimmäisten joukossa!

Paviljongin rakennustyöt on tarkoitus aloittaa 2019, kysy lisätietoja myynnistämme. Olethan ensimmäisten joukossa aistimassa Paviljongin tunnelmaa!

TAPAHTUMATILOJEN MYYNTI

Myyntipäällikkö Rita Kujanpää
rita.kujanpaa@verkatehdas.fi
040 868 2158

Myyntineuvottelija Katri Rissanen
katri.rissanen@verkatehdas.fi
050 529 2750