Verkatehdas

Uutiset

Kaupunki siirsi rakentamista

Hämeenlinnan kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 29.10. vuoden 2019 talousarvioehdotusta. Tässä yhteydessä se siirsi päätöksen Verkatehtaan päärakennuksen laajennuksen rakentamisesta myöhempään ajankohtaan. Verkatehdas Oy on kaupungin 100 % omistama ja tarvitsee investointiin kaupungin suostumuksen ja takauksen investointilainalle.

Laajennuksen tarvitsema asemakaavamuutos tuli lainvoimaiseksi joulukuussa 2017, ja yhtiö sai kaupunginhallituksen luvan käynnistää laajennuksen suunnittelun. Nopeimman aikataulun mukaan rakentaminen olisi voitu aloittaa tammikuussa 2019.

Hankkeen rakennusurakka kilpailutettiin kuluvana syksynä. Saadut tarjoukset eivät sellaisenaan olleet kustannustavoitteen mukaisia, ja suunnittelua on jatkettu. Kaupungin lykkäyspäätöksestä huolimatta hankkeen rakennussuunnittelu viedään marraskuun aikana loppuun. Rakennusurakan kustannustavoite on runsaat 8 milj. € ja AV-tekninen varustelu ja kalustus vajaat 1 milj. €.

Verkatehdas tarvitsee investointiin lisätukea kymmenen vuoden ajan. Jos investoinnin suuruus olisi 9 milj. €, tarvittava lisäavustus olisi koko ajalta noin 4,6 milj. € eli 51 % investoinnin arvosta. Kymmenen vuoden kuluttua lisäavustustarvetta ei enää olisi. Verkatehdas Oy maksaisi kaupungille laajennuksesta myös kiinteistöveroa, jonka suuruus olisi 1,1 milj. € kymmenessä vuodessa.