Verkatehdas

Uutiset

Suunnittelu vauhtiin keväällä 2018

Verkatehtaan laajennuksen suunnittelu pääsee nyt toden teolla vauhtiin. Alueen kaavamuutos sai lainvoiman marraskuussa, ja kaupunginhallitus antoi yhtiölle luvan jatkaa suunnittelua edelleen. Kevään aikana suunnitelmia työstetään yhdessä arkkitehtitoimiston kanssa, ja kesän kynnyksellä pitäisi piirustusten olla jo valmiina.

Paviljonkia suunnitellaan nykyisen Ravintola Iso Huvilan ja Vanajaveden väliin. Laajennus on suuruudeltaan n. 2.600 bruttoneliötä sisältäen monikäyttösalin, kokoustilan, ravintolan laajennuksen ja muita tiloja.

Päärakennuksen suunnittelusta vuonna 2005 järjestetyn arkkitehtuurikilpailun voittanut JKMM Arkkitehdit Oy / Juha Mäki-Jyllilä toimii myös laajennuksen pääsuunnittelijana. Laajennukselle on asetettu korkeat kaupunkikuvalliset ja takennushistorialliset vaatimukset.

Verkatehdas on kymmenen vuoden ajan ollut valtakunnallisesti arvostettu, monipuolinen ja kilpailukykyinen tapahtumatalo. Valmistuessaan Paviljonki merkitsee tapahtumajärjestäjille entistä monipuolisempia mahdollisuuksia.