Hämeenlinnan kaupunki
Tapahtumat 1

« Palaa edelliselle sivulle

Luonnon helmassa – Anni Rapinoja

Milloin

Taidemuseo

  • pe 14.2.su 10.5.2020

Sisäänpääsy

Hinnat alkaen toimituskuluineen

Mitä

Anni Rapinoja (s. 1949) on tehnyt lähes neljän vuosikymmenen uran kuvataiteilijana. Luonnon helmassa -näyttelyssä Rapinoja pureutuu ihmisen ja luonnon suhteeseen ja kantaa huolta luonnon monimuotoisuudesta, ilmastosta, vesistä ja metsistä. Hänen teoksensa puhuvat luonnon puolesta hiljaisella mutta pysähdyttävällä äänellä ja ovat kipeän ajankohtaisia.

Kuvataiteilija Anni Rapinojan työtovereita ovat metsän eläimet ja kasvit. Kun hän astuu työhuoneestaan pihamaalle ja metsään, luonto tarjoaa hänelle kaiken tarvittavan, kuitenkin aina omilla ehdoillaan. Rapinojan teoksissa hirven- ja jäniksenpapanat, juolukanlehdet, pihlajanmarjat, sammaleet ja naava saavat uuden ja yllätyksellisen muodon. Luonnon kiertokulku, koko elämän kehä kasvusta kuolemaan, on Rapinojan taiteen lähtökohtana ja innoituksen lähteenä. Näyttelyssä nähdään veistoksia, installaatioita ja videoteoksia.

Anni Rapinoja on hailuotolainen kuvataiteilija. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla. Rapinoja on koulutukseltaan myös luonnontieteilijä.

Hämeenlinnan Taidemuseo

Viipurintie 2, p. 03 621 2669
ti–to 11–18, pe–su 11–17
Liput: 10 € / 8 € / Museokortilla ja alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

Lue lisää

Järjestäjä

Hämeenlinnan Taidemuseo