Hämeenlinnan kaupunki
Kitaran Maailma – Global Guitar Ismo Eskelinen: Intia ja Kiina

« Palaa edelliselle sivulle

Kitaran Maailma – Global Guitar Ismo Eskelinen: Intia ja Kiina

Milloin

Verkatehdas, Vanaja-sali

  • la 19.3.2016 klo 19.00

Sisäänpääsy

Hinnat alkaen toimituskuluineen
Peruslippu 28 €
Opisk. ja alle 18-v. 22 €
Konsertti ja illallinen 68 €

Mitä

Kitaristi Ismo Eskelisen varta vasten Verkatehtaalle suunnittelema ”Kitaran Maailma – Global Guitar” -konserttisarja käsittää neljä konserttia aikavälillä 4.2. – 1.12.2016. Kitaran Maailmassa länsimaisen musiikin harmoninen ja tarkka moniäänisyys kohtaa klassisen aasialaisen musiikin improvisaatioon pohjautuvan virtuositeetin.

Sarjan toisen konsertin aikajänne yltää renessanssista tähän päivään ja maantieteellinen ulottuvuus vanhalta mantereelta Etelä-Amerikan kautta Kiinaan ja Intiaan. Argentiinalaisen säveltäjän Alberto Ginasteran syntymän 100-vuotisjuhla ja improvisointiperinne kiinalaisessa ja intialaisessa musiikissa ovat kulttuuriset ja ajalliset rajat ylittävän ohjelman ainekset.

Konsertin kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Ohjelma

Miguel De Fuenllana (c. 1500 – 1579)
3 Fantasiaa
 
Alberto Ginastera (1916 – 1983)
Sonaatti op. 47
    Esordio
    Scherzo
    Canto
    Finale
 
Tan Dun (1957 – )
Concerto for six (Suomen ensiesitys)
 
Subramaniam Karthick (sovitus ja nuotinnus Eero Hämeenniemi)
Kuulijan ystävä (Rasikapriya)
 
Eero Hämeenniemi (1951 – )
Wood and Clay (kantaesitys)

Esiintyjät

Ghatam Karthick, ghatam
Ismo Eskelinen, kitara
Kamariorkesteri Avanti!

Ghatam Karthick

Etelä-Intian Chennaista kotoisin oleva Subramaniam ”Ghatam” Karthick on ghatam-lyömäsoittimen rakastettu tähti ja arvostettu asiantuntija. Muusikkoutensa ohella Karthick on myös sanskritin tutkija. Hänen Madrasin yliopistoon tehty tohtorin väitöksensä käsittelee musiikki-instrumentteja sanskritin kielessä. Karthick esiintyy säännöllisesti festivaaleilla ja konserteissa ympäri maailmaa. Hän on mukana lukuisilla levytyksillä ja työskentelee huippuartistien kanssa yli genrerajojen. Karthick on esiintynyt useissa intialaisissa elokuvissa ja kuuluu maansa suosituimpiin radioesiintyjiin. Karthick on myös kokenut Suomen kävijä Lappia myöten, oltuaan yhtenä solisteista Avanti!n Eero Hämeenniemeltä tilaaman teoksen Sade ja punainen maa kantaesityksessä Helsingin Juhlaviikoilla 2008 ja seuraavana vuonna Luosto Classic -tapahtumassa.

Ismo Eskelinen

Kitarataiteilija Ismo Eskelisen kansainvälinen ura on vienyt hänet esiintymään eturivin orkestereiden solistiksi maailman tärkeimpiin konserttitaloihin.  Kysyttyjen nykysäveltäjien Einojuhani Rautavaaran, Aulis Sallisen, Jukka Tiensuun, Olli Mustosen, Sebastian Fagerlundin ja Kalevi Ahon kanssa tehdyn yhteistyön tuloksena Ismo Eskelinen on soittanut useita hänelle sävellettyjen teosten kantaesityksiä ja levytyksiä. Eskelisen Alba-levymerkillä julkaistu Bach-levytys palkittiin klassisen musiikin Emma-palkinnolla 2014. Vuonna 2016 ilmestyy toinen Bach-levy, sekä viulisti Karen Gomyon kanssa New Yorkissa tehty äänite.

www.ismoeskelinen.com

Kamariorkesteri Avanti!

Kamariorkesteri Avantin syntysanojen lausujat, kapellimestarit Esa-Pekka Salonen ja Jukka-Pekka Saraste sekä huilisti Olli Pohjola, halusivat ravistella totuttuja käytäntöjä ja muodostaa kokoonpanoltaan joustavan ja ennakkoluulottoman yhtyeen jotta myös se musiikki, jonka esityskokoonpano ei vastaa tavanomaisia yhtyetyyppejä pääsisi esiin.

Vuonna 1983 perustettu Avanti! on kasvattanut suuren joukon muusikoita, säveltäjiä ja konserttien järjestäjiä muuttuvan ajan tarpeisiin. Myös monet musiikkikulttuurin keskeiset uudet pyrkimykset ja virtaukset ovat kanavoituneet Suomeen Avanti!n kautta. Orkesterin talvikauden konserttisarjan lisäksi vuosittainen musiikkifestivaali Suvisoitto toimii ikkunana Avanti!n maailmaan. Avantin taiteellinen johtaja on klarinettitaiteilija Kari Kriikku.

Intialainen illallinen konsertin jälkeen

Kaikkien Kitaran Maailma – Global Guitar -konserttien yhteydessä Verkatehtaan Ravintola Iso Huvilassa tarjoillaan illan musiikilliseen teeman mukainen illallinen. Illallisen voi varata ja maksaa lipun ostamisen yhteydessä valitsemalla yhdistelmälipun. Itämaisia säveliä tarjonneen konsertin jälkeen nautitaan intialainen (lautastarjoiltu) illallinen:

Seesamöljyssä marinoitua Ankanrintaa
Intialaista papaijasalaattia
Naanleipää ja raitaa
***
Lampaanfilettä Palak Paneer
- Haudutettua pinaattia
- Sahrami-kookosriisiä
***
Mangomoussekakkua

Illallisen hinta yhdessä konserttilipun kanssa on 68 €.

Lipunmyynti

Verkatehtaan lippukauppa. Avoinna ma – pe 9 – 19, la 11 – 16.
Puh. 0600 1 6060 (0,76 € / min + pvm).
Ticketmaster Suomi. Avoinna ma – la 8 – 21 ja su 8 – 18.
Puh. 0600 10 800 (1,96 € / min + pvm) tai 0600 10 020 (6,79 € / puhelu + pvm).

Ravintolapalvelut

Intialainen illallinen, ks. yllä.
Väliaikatarjoilut

Lue lisää

Järjestäjä

Verkatehdas Oy