Hämeenlinnan kaupunki
Muistojen ilta – Juhlakonsertti

« Palaa edelliselle sivulle

Muistojen ilta – Juhlakonsertti

Milloin

Verkatehdas, Vanaja-sali

  • la 25.3.2017 klo 16.00

Sisäänpääsy

Hinnat alkaen toimituskuluineen
Peruslippu 37 €

Mitä

Jaakko Ryhänen 70 v., Seppo Hovi 70 v., Pentti Lasanen 80 v. 

Jaakko Ryhänen, laulu 
Angelika Klas, laulu 
Pentti Lasanen, alttosaksofoni, klarinetti, huilu 
Pekka Sarmanto, basso 
Seppo Hovi, piano, hanuri, tarinat 

Suomalaisten rakastamat legendat täyttävät loppuvuodesta pyöreitä vuosia ja päättivät yhteisesti juhlistaa merkkivuotta loka-marraskuussa koko maan kattavalla konserttikiertueella. Kuin koristeeksi juhlakakun päälle kutsuttiin mukaan hurmaava sopraano Angelika Klas. Muistojen ilta -konserttiohjelmisto sisältää suomalaisten rakastamia ikivihreitä, klassisesta Merikannosta Malmsteniin ja Godzinskyyn ja mm. Musorgskin Laulu Kirpusta saa huikean tulkinnan. Seppo Hovi kokoaa konsertin leppoisella huumorilla ja antaa juonnoissaan oivallisen oppitunnin musiikin historian ihmeellisestä muuntuvuudesta. 

Jaakko Ryhänen

Jaakko Ryhänen on yksi maamme arvostetuimmista ja kansainvälisesti tunnetuimmista bassoista. Kansainvälinen ura alkoi 1983 New Yorkin Metropolitanissa Kansallisoopperan vierailuesityksessä, jonka jälkeen hän on laulanut useita merkittäviä bassorooleja kaikissa maailman johtavissa oopperataloissa. Jaakko on esittänyt ja levyttänyt myös laulelma- ja viihdemusiikkia yhteistyössä pianisti-muusikko Seppo Hovin kanssa. Hänet on palkittu mm. Pro Finlandia-mitalilla ja Tampereen kaupungin kultaisella ansiomitalilla. ”On suuri ilo ja kunnia juhlia merkkivuotta näissä konserteissa” sanoo Jaakko Ryhänen ja kertoo esittävänsä mm. Ystävän laulun, Äänisen aallot, Mississippin, Kirpun jne.

Seppo Hovi

Seppo Hovi on esiintynyt julkisuudessa nuoresta pojasta asti. Hän oli 9-vuotiaana pyytänyt isältään päästä soittotunneille ja hänelle tarjottiin viulua joka oli hänen isänsä soitin, mutta Seppo piti päänsä ilmoittaen haluavansa pianon. Siitä lähti muusikon ura, joka Sepon mukaan on taustoittanut kaikkea hänen tekemisiään. Hovi teki televisiolle musiikkiohjelmia, kuten Laulunlyömiä ja Seppo Hovin seurassa, Tenavatähti, Karuselli ja BumtsiBum. Hovi on tehnyt töitä monen eri musiikkityylin parissa, joista ansioistaan Jenny ja Antti Wihurin säätiö myönsi lokakuussa 2016 Seppo Hoville Elämäntyö - palkinnon. 

Angelika Klas

Angelika Klas on poikkeuksellisen monipuolinen laulaja ja hänen ohjelmistonsa käsittää niin oopperaa, operettia, kansanmusiikkia kuin musikaaliakin, kuten esim. Habanera, Saarenmaan valssi, Cherbourgin sateenvarjot jne. Angelika tunnetaan erityisesti argentiinalaisen tangon taiturillisena tulkkina, mutta myöskin suomalainen tango taipuu taidokkaasti hänen tulkitsemanaan. Angelika Klas on ollut pääosassa Turun kaupunginteatterin Tamara -musikaalissa.

Kesto 2 h 30 min. Sisältää väliajan.

Lipunmyynti

Verkatehtaan lippukauppa. Avoinna ma – pe 9 – 19, la 11 – 16.
Puh. 0600 1 6060 (0,76 € / min + pvm).
Ticketmaster Suomi. Avoinna ma – la 8 – 21 ja su 8 – 18.
Puh. 0600 10 800 (1,96 € / min + pvm) tai 0600 10 020 (6,79 € / puhelu + pvm).

Ravintolapalvelut

Syömään ennen esitystä
Väliaikatarjoilut

 

Lue lisää

Järjestäjä

Lilja Production