Hämeenlinnan kaupunki
Tapiolan kuoro, joht. Pasi Hyökki ja Vox Aurea, joht. Sanna Salminen (Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat)

« Palaa edelliselle sivulle

Tapiolan kuoro, joht. Pasi Hyökki ja Vox Aurea, joht. Sanna Salminen (Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat)

Milloin

Verkatehdas, Lasipiha

  • la 13.5.2017 klo 15.00

Mitä

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat järjestetään Hämeenlinnassa 12. – 14.5.2017, ja tapahtumaan odotetaan 3000 – 4000 kuorolaulajaa ja orkesterisoittajaa sekä runsaasti paikallista yleisöä. Kyseessä onkin yksi suurimmista Hämeenlinnassa järjestettävistä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlatapahtumista.

Tapiolan kuoro: Sinivalkoiset äänet

Maamme juhlavuonna Tapiolan kuoro esittelee sitä ohjelmistoa, joka on tarjonnut voimakasta inspiraatiotaan maailmanlaajuisen lapsikuoroliikkeen synnylle. Suomalaisista säveltäjistä erityisesti Aulis Sallinen ja juuri edesmennyt Einojuhani Rautavaara tarttuivat aikoinaan haasteeseen luoda sävelkieli uudelle lapsikuoroinstrumentille. Oman aikamme viestinviejinä kuoro esittelee Anna-Mari Kähärän ja Juuso Vanosen tuoretta lapsikuoromusiikkia. Suomalaisessa musiikissa yksi on kuitenkin ylitse muiden – Sibelius. Koska Sibeliuksen aikaan lapsikuoroja ei vielä ollut, on meidän täytynyt kuvitella, miten hänen lapsikuoroteoksensa soisivat. Kuoron taiteellisen johtajan Pasi Hyökin transkriptiot säveltäjämestarin mies- ja sekakuoroille sävelletyistä teoksista edustavat tätä kuvitelmaa.

Vox Aurea: Yksin – Yhdessä

Vox Aurean konserttikokonaisuus luotaa suomalaisuutta yksinolon ja yhteyden näkökulmasta. Mukana on yksinolon rinnalla yhteys niin luontoon kuin toisiin ihmisiin sekä perinteisin menetelmin että modernin teknologian avustamana. Ohjelmistossa on teoksia Pekka Kostiaisesta Semmareihin sekä Aili Järvelältä tilatun uuden teoksen kantaesitys. Myös yleisö pääsee osallistumaan kokonaisuuden toteutukseen yhdessä kuoron kanssa!

VAPAA PÄÄSY.

Katso Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien koko ohjelma tästä.

Ravintolapalvelut

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien aikana tarjoillaan räätälöity menu Ravintola Iso Huvilassa 12.5. klo 15.00–19.30 ja 13.5. klo 14.00–18.30.

Menu

Parsaa & jogurttia
***
Chuck roll & BBQ-kastiketta
***
Porkkanabavaroise & tuorejuustomoussea
***
Kahvi/tee

Hinta 48 €

Pöytävaraukset etukäteen myyntipalvelusta:
sini.tamminen@verkatehdas.fi
045 120 4501 (ark. klo 9–15)

Lue lisää