Hämeenlinnan kaupunki
Helmiä: Suomi 100 – Mustonen 50

« Palaa edelliselle sivulle

Helmiä: Suomi 100 – Mustonen 50

Milloin

Verkatehdas, Vanaja-sali

  • la 2.12.2017 klo 19.00

Sisäänpääsy

Hinnat alkaen toimituskuluineen
Peruslippu 28 €
Konsertti & illallinen 72 €
Lapsi alle 18v. 10 €
Pyörätuolin saattaja 0 €

Mitä

Ismo Eskelinen, kitara
Virpi Räisänen, mezzosopraano

Virpi Räisäsen ja Ismo Eskelisen uusi ohjelma sisältää helmiä, kappaleita joista jokainen on erityislaatuisen hieno. Säveltäjä Olli Mustosen 50-vuotisia ja Suomen 100-vuotisia juhlistetaan uudella laulusarjalla Aleksis Kiven runoihin. Mustosen Sonaatti no.2 kitaralle saa Suomen ensiesityksensä.

Ohjelma

Olli Mustonen: Minä elän, 4 laulua Aleksis Kiven runoihin (kantaesitys)
Olli Mustonen: Sonaatti nro 2 kitaralle (Suomen ensiesitys)

Musiikkia lisäksi mm. seuraavilta säveltäjiltä:
Reynaldo Hahn, Claude Debussy, Gabriel Fauré, John Rutter ja John-Jacob Niles / arr. Jean van Vught.

Ismo Eskelinen kertoo konsertista sekä yhteistyöstä Olli Mustosen kanssa

Taiteilijatapaamisessa säveltäjä Olli Mustonen

Klassisen musiikin tapahtumien Ennen konserttia –tilaisuudet syksyllä 2017 keskittyvät käsillä olevan konsertin kannalta tärkeän taiteilijan työhön ja rooliin. Taiteilijatapaamiset alkavat klo 18.

Helmiä-konsertin taiteilijatapaamisessa on haastateltavana säveltäjä Olli Mustonen.

Tapaamisia emännöi Hanne Eklund, joka johdattelee keskustelua musiikista ja musiikin liepeiltä. Hannele Eklund on tullut Verkatehtaan yleisölle tutuksi jo kirjoittajana. Hänen kynästään ovat lähteneet Kitaran maailma -konserttisarjan esittelyt ja Numero-lehtien klassisen musiikin artikkelit. Hänellä on pitkä työhistoria Radion Sinfoniaorkesterin, Avanti!n ja Helsingin Kaupunginorkesterin kanssa.

Konsertti on osa Verkatehtaan 10-vuotisjuhlakonserttien sarjaa.

Virpi Räisänen

Ennen siirtymistään laulajaksi mezzosopraano Virpi Räisänen teki merkittävän uran viulistina konsertoiden solistina ja kamarimuusikkona. Lauludiplominsa hän suoritti parhain mahdollisin arvosanoin Utrechtin ja Amsterdamin Konservatorioista opettajinaan Eugenie Ditewig ja Udo Reinemann.  

Juuri vastikään Milanon La Scalassa debytoinut Virpi Räisänen teki läpimurtonsa suurilla konsertti- ja oopperalavoilla vuonna 2009 debytoiden Salzburgin Musiikkijuhlilla Luigi Nonon oopperassa Al gran sole carico d'amore, jossa hän lauloi yhden neljästä sopraanopääroolista. Orkesterina oli Wienin Filharmonikot kapellimestarinaan Ingo Metzmacher. Virpi kutsuttiin toistamiseen Salzburgin Musiikkijuhlille kesäksi 2010 Wolfgang Rihmin oopperan Dionysos maailman kantaesitykseen, jossa hän lauloi mezzosopraano roolit. Tämän jälkeen Räisäsen on laulanut lukuisten tämän hetken merkittävimpien kapellimestareiden ja orkesterin solistina Euroopan maiden lisäksi Aasiassa sekä Pohjois - että Etelä-amerikassa.

Nopeasti alkunsa saanut laulajanura on viime vuosina vakiinnuttanut Virpi Räisäsen yhdeksi Suomen kansainvälisesti kysytyimmistä mezzosopraanoista sekä ooppera- että konserttilavoilla. Viimeisimmät merkittävät saavutukset ovat konsertit Alankomaiden Kamariorkesterin solistina Amsterdamin Concertgebouwssa, roolit Alankomaiden Oopperassa, Schwetzingenin SWR festivaalilla, Suomen Kansallisoopperassa, Helsingin Juhlaviikoilla ja kiertueet sekä Aasiassa että USA:ssa.

Ismo Eskelinen

Kitarataiteilija Ismo Eskelisen kansainvälinen ura on vienyt hänet esiintymään eturivin orkestereiden solistiksi maailman tärkeimpiin konserttitaloihin.  Kysyttyjen nykysäveltäjien Einojuhani Rautavaaran, Aulis Sallisen, Jukka Tiensuun, Olli Mustosen, Sebastian Fagerlundin ja Kalevi Ahon kanssa tehdyn yhteistyön tuloksena Ismo Eskelinen on soittanut useita hänelle sävellettyjen teosten kantaesityksiä ja levytyksiä. Eskelisen Alba-levymerkillä julkaistu Bach-levytys palkittiin klassisen musiikin Emma-palkinnolla 2014. Vuonna 2016 ilmestyi toinen Bach-levy sekä viulisti Karen Gomyon kanssa New Yorkissa tehty äänite.

Ismo Eskelinen suunnitteli Verkatehtaalle Kitaran Maailma – Global Guitar –konserttisarjan residenssiartistina 2016–2017.

Konsertti & illallinen

Keittiömestari Oula Hännisen loihtima illallinen tarjoillaan Ravintola Iso Huvilassa klo 17 alkaen. Illallisen pääset nauttimaan ostamalla jo valmiiksi yhdistelmälipun "Konsertti & illallinen", 72 €.

Kuohkeaa kurpitsakeittoa ja hauki brandadea (L)

Glaseerattua hirven entrecotea ja herkkutattirisottoa (L,G)

Puolukka moussea ja suklaa financieria
Kahvi/tee
(Jälkiruoka tarjoillaan väliajalla.)

Lue lisää

Lipunmyynti

Verkatehtaan lipunmyynti. Suljettu 19.12.2020–31.1.2021.

Ticketmaster Suomi. 0600 10 800 (1,98 euroa/min+pvm) tai 0600 10 020 (6,84 euroa/puhelu+pvm). Avoinna arkisin klo 8–17.

Järjestäjä

Verkatehdas