Hämeenlinnan kaupunki
Jousikvartetti Meta4 – Sibelius-päivän konsertti

« Palaa edelliselle sivulle

Jousikvartetti Meta4 – Sibelius-päivän konsertti

Milloin

Verkatehdas, Vanaja-sali

  • pe 8.12.2017 klo 19.00

Sisäänpääsy

Hinnat alkaen toimituskuluineen
Peruslippu 28 €
Konsertti & illallinen 72 €
Lapsi alle 18v. 10 €
Pyörätuolin saattaja 0 €

Mitä

Antti Tikkanen, viulu
Minna Pensola, viulu
Atte Kilpeläinen, alttoviulu
Tomas Djupsjöbacka, sello

Ohjelma

Kaija Saariaho: Terra Memoria
Jouni Kaipainen: Jousikvartetto nro 6, ‘The Terror Run’
Jean Sibelius: Jousikvartetto d-molli op. 56, ‘Voces Intimae’

Taiteilijatapaamisessa viulisti Minna Pensola

Klassisen musiikin tapahtumien Ennen konserttia –tilaisuudet syksyllä 2017 keskittyvät käsillä olevan konsertin kannalta tärkeän taiteilijan työhön ja rooliin. Taiteilijatapaamiset alkavat klo 18.

Sibelius-päivän konsertin taiteilijatapaamisessa haastateltavana on Meta4-viulisti Minna Pensola.

Tapaamisia emännöi Hanne Eklund, joka johdattelee keskustelua musiikista ja musiikin liepeiltä. Hannele Eklund on tullut Verkatehtaan yleisölle tutuksi jo kirjoittajana. Hänen kynästään ovat lähteneet Kitaran maailma -konserttisarjan esittelyt ja Numero-lehtien klassisen musiikin artikkelit. Hänellä on pitkä työhistoria Radion Sinfoniaorkesterin, Avanti!n ja Helsingin Kaupunginorkesterin kanssa.

Konsertti on osa Verkatehtaan 10-vuotisjuhlakonserttien sarjaa.

Meta4

Meta4 perustettiin vuonna 2001 ja se on Suomen menestyneimpiä jousikvartetteja. Kvartetin kansainvälinen ura käynnistyi Moskovassa vuonna 2004 järjestetyn Dmitri Šostakovitš -kilpailun voitolla sekä erikoispalkinnolla kilpailun parhaasta Šostakovitš-tulkinnasta. Vuonna 2007 Meta4 voitti Wienissä Joseph Haydn -kilpailun ja sai myöhemmin samana vuonna Opetus- ja kulttuuriministeriöltä Suomi-palkinnon tunnustuksena kansainvälisestä menestyksestään. Meta4 toimi myös BBC:n New Generation Artistina vuosina 2008–2010 ja vuonna 2013 se sai Jenny ja Antti Wihurin rahaston tunnustuspalkinnon. Kotimaassa kvartetti on toiminut Oulunsalo Soi -musiikkijuhlien taiteellisena johtajana 2008–2011 ja vuodesta 2008 se on ollut Kuhmon Kamarimusiikki -festivaalin residenssikvartetti.

Meta4 konsertoi aktiivisesti eri puolilla maailmaa: Viime aikoina kvartetti on vieraillut muun muassa Wiener Konzerthausissa, Wigmore Hallissa ja King’s Placessa Lontoossa, Auditorio Nacionalissa Madridissa, Konzerthaus Berlinissä, Pariisissa Cité de la Musiquessa sekä Stockholms Konserthusissa. Kuluvalla kaudella kvartettia voi kuulla kotimaan lisäksi muun muassa laajamittaisella kiertueella Australiassa, sekä Hampurissa, Tukholmassa, Bonnissa, Pariisissa, Antwerpissä, Milanossa, Zürichissä ja Suomen Kansallisoopperassa.

Konsertti & illallinen

Keittiömestari Oula Hännisen loihtima illallinen tarjoillaan Ravintola Iso Huvilassa klo 17 alkaen. Illallisen pääset nauttimaan ostamalla jo valmiiksi yhdistelmälipun "Konsertti & illallinen", 72 €.

Kuohkeaa kurpitsakeittoa ja hauki brandadea (L)

Glaseerattua hirven entrecotea ja herkkutattirisottoa (L,G)

Puolukka moussea ja suklaa financieria
Kahvi/tee
(Jälkiruoka tarjoillaan väliajalla.)

Lue lisää

Lipunmyynti

Verkatehtaan lipunmyynti. Suljettu 19.12.2020–31.1.2021.

Ticketmaster Suomi. 0600 10 800 (1,98 euroa/min+pvm) tai 0600 10 020 (6,84 euroa/puhelu+pvm). Avoinna arkisin klo 8–17.

Järjestäjä

Verkatehdas