Hämeenlinnan kaupunki
Sinfonia Lahti, joht. Dima Slobodeniouk, Stefan Dohr, käyrätorvi

« Palaa edelliselle sivulle

Sinfonia Lahti, joht. Dima Slobodeniouk, Stefan Dohr, käyrätorvi

Milloin

Verkatehdas, Vanaja-sali

  • ke 7.2.2018 klo 19.00

Sisäänpääsy

Hinnat alkaen toimituskuluineen
Peruslippu 28 €
Lapsi alle 18 v. 10 €
Pyörätuolin saattaja 0 €

Mitä

Dima Slobodeniouk, kapellimestari
Stefan Dohr, käyrätorvi    

Ohjelma

Jörg Widmann: Con brio
W. A. Mozart: Käyrätorvikonsertto nro 3
Wolfgang Rihm: Käyrätorvikonsertto (Suomen ensiesitys)
W. A. Mozart: Sinfonia nro 29

Berliinin filharmonisen orkesterin soolokäyrätorvisti Stefan Dohr on käyrätorvistien aatelia ja saamme kuulla häneltä kaksi toisistaan poikkeavaa konserttoa samassa konsertissa. Konsertin alkupuolella kuullaan Mozartin 3. käyrätorvikonsertto, joka on säveltäjän neljästä konsertosta eniten konserttilavoilla kuultu teos. Teos on sävelletty muiden käyrätorvikonserttojen tapaan Mozartin hyvälle ystävälle Joseph Leutgebille. Rihmin konsertto on sävelletty Dohrille, joten saamme kuulla teoksesta autenttisen version. Teos kuullaan ensimmäistä kertaa Suomessa. Konsertin päättää Mozartin 29. sinfonia, joka on säveltäjän varhaistuotannon tunnetuin sinfonia. Konsertin johtaa Sinfonia Lahden ylikapellimestari Dima Slobodeniouk.

Konsertin kesto n. 2 tuntia, sisältää väliajan.

Taiteilijatapaamisessa Mia Kasper ja Petri Komulainen

Ennen konserttia klo 18 alkavat taiteilijatapaamiset keskittyvät käsillä olevan konsertin kannalta tärkeän taiteilijan työhön ja rooliin. Helmikuun 7. päivä tavataan Sinfonia Lahden käyrätorvistit Mia Kasper ja Petri Komulainen.

Tapaamisia emännöi Hanne Eklund, joka johdattelee keskustelua musiikista ja musiikin liepeiltä. Hannele Eklund on tullut Verkatehtaan yleisölle tutuksi jo kirjoittajana. Hänen kynästään ovat lähteneet mm. Numero-lehtien klassisen musiikin artikkelit. Hänellä on pitkä työhistoria Radion Sinfoniaorkesterin, Avanti!n ja Helsingin Kaupunginorkesterin kanssa.

Lue lisää

Lipunmyynti

Verkatehtaan lipunmyynti. Avoinna ma–pe 9–19, la 12–17. Puh. 0600 1 6060 (0,76 € / min + pvm).

Ticketmaster Suomi. Avoinna ma – la 8 – 21 ja su 8 – 18. Puh. 0600 10 800 (1,96 € / min + pvm) tai 0600 10 020 (6,79 € / puhelu + pvm).

Järjestäjä

Verkatehdas, yhteistyössä Hämeenlinnan kaupunki