Hämeenlinnan kaupunki
Slovak Dance Theatre: Carmen

« Palaa edelliselle sivulle

Slovak Dance Theatre: Carmen

Milloin

Verkatehdas, Vanaja-sali

  • ti 10.4.2018 klo 19.00

Sisäänpääsy

Hinnat alkaen toimituskuluineen
Peruslippu 30 €

Mitä

Tarina villistä ja vapaasta andalusialaistyttö Carmenista ja sotilas Don Jośesta on kaikkien tuntema klassikko. Slovak Dance Theatren Carmen perustuu Georges Bizet'n ja Rodion Štšedrinin sävellyksiin, mutta se tuo niihin myös paljon uutta. Ohjaaja-koreokrafi Ján Ďurovčík käsittelee Carmenia kokonaisvaltaisesti musiikin, tanssin ja draaman keinoin ja vaikka hän onkin uskollinen alkuperäiselle tarinalle, hän myös voimakkaasti uudelleensanoittaa tuttua kertomusta. Se avaa katsojan ajattelun uusille tulkinnoille, ja jättää niille rohkeasti tilaa.

Traagisen lopun saava rakkaustarina rakentuu monille vastakohtaisuuksille, joista oleellisin on filosofinenkin kysymys vapaamielisyydestä ja konservatiivisuudesta, joiden vastakkainasettelu toimii sytykkeenä useimmille esityksen tapahtumille. Slovak Dance Theatren Carmen on myös kiehtova yhdistelmä espanjalaisuutta ja slaavilaisuutta sekä säkenöivää kiihkeyttä ja intiimiä lyyrisyyttä.

"Yksi syy miksi halusin tehdä Carmenin, on sen tunteikkuus. Rakastan tunteellisia esityksiä", esityksen ohjaaja ja koreokrafi Ján Ďurovčík sanoo.

Slovak Dance Theatren Carmen on huippuarvostelut ympäri maailmaa saanut esitys

"Slovakialaisen tanssiteatterin lumoava Carmen on ennätysmäisen eroottinen" – Helsingin Sanomat
"Breathtaking... High extensions and dynamic precision” – Londondance, Lontoo
“Strike of a knife, emotions deep into the heart“ – China Daily, Peking
"Carmen provides much more emotions in its 50 minutes than any 3-hour-long musical with heartbreaking arias." – Musical.cz, Praha

Kesto 60 minuuttia, ei väliaikaa.

Lue lisää

Lipunmyynti

Verkatehtaan lipunmyynti. Avoinna ma–pe 9–19, la 12–17. Puh. 0600 1 6060 (0,76 € / min + pvm).

Ticketmaster Suomi. Avoinna ma – la 8 – 21 ja su 8 – 18. Puh. 0600 10 800 (1,96 € / min + pvm) tai 0600 10 020 (6,79 € / puhelu + pvm).

Järjestäjä

Verkatehdas, yhteistyössä Slovakian suurlähetystö Helsingissä