Hämeenlinnan kaupunki
Taidelainaamon valokiilassa Kukka Pitkänen

« Palaa edelliselle sivulle

Taidelainaamon valokiilassa Kukka Pitkänen

Milloin

GalleriaKONE ja Taidelainaamo

  • to 5.4.pe 4.5.2018

Sisäänpääsy

Vapaa

Mitä

Taidelainaamon Valokiila-näyttelyssä nähdään kuvataiteilija Kukka Pitkäsen teoksia vuosilta 2013–2018. Kuvataiteilijaksi valmistumisensa aikoihin varjot olivat Pitkäsen keskeisimpänä kiinnostuksen kohteena ja usein ihmiset olivat vähintäänkin viitteellisesti osana hänen teoksiaan. Hetkellisyys ja hallitsemattomuus saivat ilmenemismuotoja varjoteosten lisäksi mm. putoavia esineitä ja onnenamuletteja kuvaavissa teossarjoissa. Ajan mittaan ihmiset ovat saaneet väistyä teoksista ja nyt Pitkästä kiehtovat aiheina erityisesti juuret ja juurettomuus, valumat,eroosio ja rihmastot.

Tällä hetkellä Pitkänen työskentelee näiden aihepiirien parissa Hämeenlinnan Taidemuseolla Viiva-näyttelyssä, jossa häneltä on esillä prosessuaalinen piirrosinstallaatio. Pitkäsen 9-metrinen lyijykynäpiirros valmistuu näyttelytilassa, ja yleisöllä on mahdollisuus seurata teoksen etenemistä ja keskustella siitä taiteilijan kanssa.

Kukka Pitkänen (s.1989) on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2013, mistä lähtien hän on asunut ja työskennellyt Hämeenlinnassa. Pitkänen hyödyntää työskentelyssään taidegrafiikan tekniikoita ja piirustusta. Pitkänen on mm. Ars Häme ry:n, Hämeenlinnan taiteilijaseuran, Suomen Taidegraafikoiden liiton, Paperihuone ry:n ja Suomen Puupiirtäjien Seuran jäsen. Hän on osallistunut viime vuosien aikana useisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Yksityisnäyttelyitä hänellä on ollut tähän mennessä Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Helsingissä. 

www.kukkapitkanen.com
www.taidelainaamo.com/valokiilassa

Yhteystiedot ja aukioloajat

GalleriaKONE ja Taidelainaamo
Verkatehtaankuja, Opistotalon 1. kerros
Avoinna ti–pe 11–18, la 11–16, su–ma suljettu
Vapaa pääsy
www.galleriakone.fi
www.taidelainaamo.com

Lue lisää

Järjestäjä

Taidelainaamo