Hämeenlinnan kaupunki
Six Pianos: Flame-Flow-Flux

« Palaa edelliselle sivulle

Six Pianos: Flame-Flow-Flux

Milloin

Verkatehdas, Vanaja-sali

  • la 23.2.2019 klo 19.00

Sisäänpääsy

Hinnat alkaen toimituskuluineen
Peruslippu 12,50 €
Lapsi alle 18v 6 €
Pyörätuolin saattaja 0 €

Mitä

Teos on säveltäjä Sampsa Ertamon triologia Flame-Flow-Flux kuudelle flyygelille. Tärkeä osa teosta on valotaiteilija Juha Rouhikosken valotaideteos. Teoksen muusikot ovat: Christian Freund, Iina Harjula, Kristiina Kask-Valve, Tommi Mursunen, Saila Märkjärvi ja Kimmo Tapanainen.

Sampsa Ertamon sävelkieltä on kuvailtu klassiseksi nykymusiikiksi. Osat Flame ja Flux ovat ankaran rytmisiä ja alusta loppuun kiihkeänä sykkiviä, todellista pianistista ilotulitusta. Osien välissä oleva Flow taas on täydellinen vastakohta: vapaapulsatiivinen ja herkkä, improvisatorisia jaksoja sisältävä kudelma, jossa kuulijaa kuljetetaan aistikkaasti väreilevässä maisemassa.

Kaksi osaa on kantaesitetty vuosina 2016-2017 Verkatehtaan Lasipihalla: Flux helmikuussa 2016 ja Flow helmikuussa 2017. Sävellyksen viimeinen palanen, teoksen ensimmäinen osa Flame on sävelletty v. 2017, mutta se kantaesitetään vasta kokonaisesityksen yhteydessä 23.2.2019.

Teos saadaan nyt lavalle, jossa vaativan soitinkokoonpanon ja moderni valo- ja projisointitekniikka tarjoavat hienot olosuhteen vaativalle soitinkokoonpanolle ja loisteliaille tehosteille.

Kuudelle flyygelille sävellettyä musiikkia ei ole paljon, ja hyvin harvoin sitä esitetään julkisesti johtuen mm. suuresta soitinten määrästä. Jo pelkkä harjoittelu kuudella pianolla/flyygelillä on vaatinut järjestelyjä ja fyysisiä ponnisteluja soittimien saamiseksi samaan tilaan, eikä tämä olisi ollut mahdollista ilman Sibelius-opiston tarjoamia tiloja ja soittimia.

Teoksen aiemmat esitykset ovat saaneet suuren suosion ja innostuneen vastaanoton. Verkatehtaan Lasipiha on täyttynyt kokonaan jo neljä kertaa hämeenlinnalaisista kuulijoista. Yhteensä aikaisemmissa teoksissa on ollut kuulijoita reilusti yli 1000 henkilöä, ja konsertit ovat keränneet runsaasti paikallista yleisöä, sekä aikuisia että lapsia.

Ryhmän ensimmäinen projekti, joka antoi myös nimen ryhmälle, oli Steve Reichin Six Pianos vuonna 2012. Seuraavan vuonna valmistui Lasipihalle virolaisen säveltäjän Urmas Sisaskin Voices of Universe, jossa oli mukana peräti kahdeksan flyygeliä ja kehärumpu säveltäjän itsensä soittamana.

Kesto:  45 min. Ei väliaikaa

Lue lisää

Lipunmyynti

Verkatehtaan lipunmyynti. Avoinna ma–pe 9–19, la 12–17. Puh. 0600 1 6060 (0,76 € / min + pvm).

Ticketmaster Suomi. Avoinna ma – la 8 – 21 ja su 8 – 18. Puh. 0600 10 800 (1,96 € / min + pvm) tai 0600 10 020 (6,79 € / puhelu + pvm).

Järjestäjä

Verkatehdas