Hämeenlinnan kaupunki
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Malin Broman (joht., viulu)

« Palaa edelliselle sivulle

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Malin Broman (joht., viulu)

Milloin

Verkatehdas, Vanaja-sali

  • to 7.3.2019 klo 19.00

Sisäänpääsy

Hinnat alkaen toimituskuluineen
Peruslippu 35 €
Lapsi alle 18v 14,50 €
Pyörätuolin saattaja 0 €

Mitä

Fanny Mendelssohn: Kvartetto (sovitus jousiorkesterille) Es-duuri 
Johan Helmich Roman: Viulukonsertto d-molli BeRI49
Elfrida Andrée: Andante quasi recitativo
Felix Mendelssohn: Oktetto (sovitus jousiorkesterille)

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin juuret ovat tukevasti pohjalaisessa maaperässä. Musiikkia taas eivät koordinaatit sido. Se kantaa maasta ja maanosasta toiseen ja luo yhteyden keskipohjalaiselta kylätalolta miljoonakaupunkien saleihin.

”Maailmanluokan kamariorkesteri” Risto Nordell, YL

Malin Broman uusi taiteellinen johtaja

Ruotsalainen viulisti Malin Broman aloitti Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin taiteellisena johtajana syksyllä 2019. Vanaja-salin yleisö saa tilaisuuden tutustua Malin Bromaniin heti keväällä hänen johtaessa konsertit Hämeenlinnassa ja Kokkolassa.

Malin Bromanin suunnitteleman konsertin ohjelmistossa kuullaan Mendelssohnin sisarusten ja ruotsalaisten säveltäjien musiikkia näkökulmina romantiikan ajan kamarimusiikki, naissäveltäjät ja barokin konserttotyyli.

Sisarukset Fanny ja Felix Mendelssohn saivat molemmat monipuolisen koulutuksen, johon musiikki kuului keskeisenä osana. Vaikka isosisko Fanny oli veljensä tavoin lahjakas säveltäjä, ajan henki ei sallinut hänen  luovan uraa tällä alalla. Ruotsalainen Elfrida Andrée (1841—1929) oli edelläkävijä paitsi naissäveltäjänä, myös kapellimestarina ja Ruotsin ensimmäisenä naispuolisena tuomiokirkkourkurina. Sukujuuriltaan suomalainen Johan Helmich Roman (1694—1758) oli Ruotsin ensimmäinen kotimainen säveltäjä.

Malin Broman työskentelee tällä hetkellä Ruotsin radion sinfoniaorkesterin 1.konserttimestarina sekä Musica vitae -orkesterin taiteellisena johtajana. Broman tunnetaan aktiivisena ja innovatiivisena kamarimuusikkona – erityisesti Kungsbacka Piano Trion ja Stockholm Syndrome Ensemblen perustajajäsenenä - sekä kansainvälisesti kysyttynä vierailevana 1.konserttimestarina ja johtaja-viulistina. Tässä roolissa hän on vieraillut useissa kansainvälisesti nimekkäissä orkestereissa, joihin lukeutuvat London Symphony Orchestra, Chamber Orchestra of Europe ja Mahler Chamber Orchestra.

Broman kommentoi valintaansa: ”On huikeaa päästä työskentelemään pitkäjänteisesti tämän minulle jo usean vuoden ajalta tutun, hienon orkesterin kanssa. Odotan alkavaa kolmivuotiskautta uteliaana ja innostuneena.” 

Myös orkesterin nykyinen taiteellinen johtaja Sakari Oramo on tyytyväinen valintaan: ”Olen todella iloinen Malin Bromanin valinnasta Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin seuraavaksi taiteelliseksi johtajaksi. Malin on loistava muusikko ja hänellä on varmasti paljon annettavaa orkesterille. Mainio valinta.”

Taiteilijatapaamisessa sellisti Ulla Lampela

Ennen konserttia klo 18.15 alkavassa taiteilijatapaamisessa tavataan Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin sellisti Ulla Lampere. Tapaamista emännöi Hannele Eklund.

Hannele Eklund on tullut Verkatehtaan yleisölle tutuksi jo kirjoittajana. Hänen kynästään ovat lähteneet mm. Numero-lehtien klassisen musiikin artikkelit. Hänellä on pitkä työhistoria Radion Sinfoniaorkesterin, Avanti!n ja Helsingin Kaupunginorkesterin kanssa.

Kesto:  n. 1 h 45 min, sis. väliajan

Lue lisää

Lipunmyynti

Verkatehtaan lipunmyynti. Avoinna ma–pe 9–19, la 12–17. Puh. 0600 1 6060 (0,76 € / min + pvm).

Ticketmaster Suomi. Avoinna ma – la 8 – 21 ja su 8 – 18. Puh. 0600 10 800 (1,96 € / min + pvm) tai 0600 10 020 (6,79 € / puhelu + pvm).

Järjestäjä

Verkatehdas