Hämeenlinnan kaupunki
Martín Alvarado & Nuevo Quinteto Otra Vez – Tähdet meren yllä

« Palaa edelliselle sivulle

Martín Alvarado & Nuevo Quinteto Otra Vez – Tähdet meren yllä

Milloin

Verkatehdas, Vanaja-sali

  • la 30.3.2019 klo 19.00

Sisäänpääsy

Hinnat alkaen toimituskuluineen
Peruslippu 29 €
Pyörätuolin saattaja 0 €

Mitä

Martín Alvarado

Martín Alvaradoa pidetään yleisesti Argentiinan merkittävimäpänä nykytangon laulajana ja jopa yhtenä hienoimmista vokalisteista tangon historiassa. Häntä on kutsuttu "2000-luvun tangon ääneksi" ja "Buenos Airesin parhaaksi ääneksi". Alvaradon ura lähti nousuun, kun hän lauloi Tampere Filharmonian solistina vuonna 2003. Sen jälkeen hän on esiintynyt Euroopassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa eri estradeilla sekä televisiossa. Vuonna 2013 Alvaradon konsertti palkittiin Englannissa Latin UK Awards - gaalassa ja sen myötä brittiläinen levy-yhtiö Riverboat Records julkaisi hänen uusimman levynsä. Musiikkia Alvaradon neljältä albumilta soitetaan päivittäin Buenos Airesin tango-radiokanavilla, ja hänen ääntään ja lavakarismaansa on verrattu jopa 1930-luvun tangon supertähteen Carlos Gardeliin.

Nuevo Quinteto Otra Vez

Nuevo Quinteto Otra Vez on tango nuevo -yhtye, jonka Matti Laukkanen (piano), Antti Heerman (viulu), Henrik Sandås (bandoneon), Jere Haakana (sähkökitara) ja Petri Mäkiharju (kontrabasso) perustivat vuonna 2016 jatkaakseen aina Argentiina myöten tango nuevo –piireissä suuren suosion saavuttaneen Quinteto ¡Otra Vez!:in (1999–2012) toimintaa. Laukkanen, Heerman ja Sandås olivat myös alkuperäisen ¡Otra Vez! -yhtyeen jäseniä.

Nuevo Quinteto Otra Vez -yhtye on omistautunut uuden musiikin luomistyölle säveltämällä, sovittamalla ja tutkimalla musiikin mahdollisuuksia. Yhtyeen soinnilliset lähtökohdat ovat syvällä argentiinalaisen tangon traditiossa, vaikkakin yhtyeen tavoitteena on luoda uutta eikä varjella vanhaa. Hiljattain uusia muusikoita riveihinsä saanut Nuevo Quinteto Otra Vez edustaa tango nuevo-genren kirkkainta kärkeä. Kvintetin jäsenten monipuolinen musiikillinen tausta luo pohjan tämän musiikin kansainvälistymiselle sekä sen kunnianhimoiselle toteuttamiselle. Perinteisen argentiinalaisen tangon sekä tango nuevon suvereeni, samalla virtuoosinen ja syvällinen hallinta luo edellytykset uuden suomalaisen konserttitangon kansalliseen ja kansainväliseen menestykseen.

Lue lisää

Lipunmyynti

Verkatehtaan lipunmyynti. Avoinna ma–pe 9–19, la 12–17. Puh. 0600 1 6060 (0,76 € / min + pvm).

Ticketmaster Suomi. Avoinna ma – la 8 – 21 ja su 8 – 18. Puh. 0600 10 800 (1,96 € / min + pvm) tai 0600 10 020 (6,79 € / puhelu + pvm).

Järjestäjä

Hämeen Sanomat