Hämeenlinnan kaupunki
Taiteiden Yö

« Palaa edelliselle sivulle

Taiteiden Yö

Milloin

Verkatehtaan alue

  • pe 30.8.2019

Sisäänpääsy

Vapaa

Mitä

Taiteiden yö valtaa jälleen Hämeenlinnan sekä Verkatehtaan! Verkatehtaan alueelta tapahtumailtana löytyy monenlaista tekemistä ja näkemistä. Taiteiden yön ohjelmaa päivitetään tapahtumaan asti. 

Verkatehdas

Taiteiden yönä Verkatehtaan Lasipihalla käydään kiinnostava kulttuuripoliittinen keskustelu. Keskustelua vetävät filosofi, kirjailija Johannes Ojansuu ja taiteen tohtori, kuvataiteilija Mika Karhu. Keskustelukumppaneina heillä ovat Hämeenlinnan taidemuseon uusi johtaja Jenny Valli, skeittimaisteri, kulttuuritutkija Juho Haavisto sekä Suomen ympäristökeskuksen erityistutkija Jari Lyytimäki. Keskustelutilaisuuden aluksi julkistetaan Ars-Häme ry:n uuden
taidepalkinnon saaja.

Taiteiden yönä Verkatehtaan Lasipihalla keskusteluja kulttuuripolitiikasta sekä improvisaatioteatteria. 
Klo 18.30 Ars-Häme ry:n taidepalkinnon julkistaminen
Klo 18.40 Taide kaupunkikehityksessä. Keskustelijoina Hämeenlinnan taidemuseon johtaja Jenny Valli, Johannes Ojansuu ja Mika Karhu.
Klo 19.00 Ökö-impro, hämeenlinnalainen improvisaatioteatteriryhmä
Klo 19.15 Kaupunki taideluomana. Keskustelijoina skeittimaisteri, kulttuuritutkija Juho Haavisto, Johannes Ojansuu ja Mika Karhu.
Klo 19.35 Ökö-impro
Klo 19.55 Ilmastonmuutoksen vaikutukset kaupunkirakenteeseen. Keskustelijoina Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Jari Lyytimäki, Johannes Ojansuu ja Mika Karhu.
Klo 20.15 Loppukeskustelu: Mika Karhu, Johannes Ojansuu, Jenny Valli, Juho Haavisto ja Jari Lyytimäki

Klo 21 Vanaja-salissa Helsinki-Cotonou Ensemble. Vapaa pääsy! Lue lisää tästä.

Ravintola Iso Huvila ja Verkatehtaan Kahvila palvelevat Taiteiden yönä pidennetyin aukioloajoin. Ravintolan Taiteiden yön ruokabaarista herkullisia karamellipossu & härkäpapu-masalakroketti annoksia klo 18 alkaen. Baari palvelee janoisia Taiteiden yön kävijöitä!

GalleriaKONE & Taidelainaamo

Taiteiden yönä GalleriaKONEessa vietetään näyttelyn avajaisia. Kuvataiteilijat Ilkka Wahala ja Katariina Stålhammar toteuttavat installaatiokokonaisuuden, joka käsittelee fyysisen ja virtuaalisen tekemisen suhdetta videopelien avulla. Millaisen kuvan erilaiset videopelit antavat kuntoilusta ja miten tämä kuva vastaa fyysistä kokemusta. Taiteilijat ovat tavattavissa illan aikana. 

GalleriaKONE & Taidelainaamo avoinna ainakin klo 22 asti.

Kehystämö Raamidaamit & Kahvila Dois Amores

Galleriassa matrikkelitaiteilija Voitto Vikaisen näyttely. 

Radikaalit ristipistot HML -ryhmä pitää avointa työpajaa kaikille radikaaleista käsitöistä kiinnostuneille, työpaja on maksuton. Lisäksi esillä on ryhmässä syntyneitä töitä näyttelyssä Minigalleriassa.

Näyttelijä Sinikka Salminen laulaa ja laulattaa yleisöä kahvilassa.

HottisDaamin hodareita suurimpaan kulttuurinnälkään pääovelta. 

Sivuovella Perkkuheppu soittaa djembeä ja  Afii & Aferiina tmyyvät afrikkalaisista kankaista tehtyjä tuotteita. 

Suisto 

Taiteiden yön perinteinen kujabasaari – käsitöitä, ruokaa, musiikkia sekä paljon muuta!
18.00 Basaari aukeaa
20.00 Ulkoilmaelokuva: Touch of Evil, Pahan kosketus (1958, ohjaus Orson Welles) kesto 106 min
22.00 Tapani Rinne Radioton
22.30 Tulishow (Tommi Henttinen - https://tulishow.fi/ )
23.00 Faarao Pirttikangas soolo
23.30 Tulishow
Loppuilta: Dj Dijcka

Hämeenlinnan Teatteri

Keskusteluja Pikku Huvilassa:
18.00–18.30 Kirsi-Kaisa Sinisalo keskustelee professori Panu Rajalan ja ohjaaja Jukka Keinosen kanssa Mika Waltarista näytelmäkirjailijana ja näytelmästä Gabriel, tule takaisin.
18.40–19.00 Päänäyttämöllä kohtauksia näytelmästä Gabriel, tule takaisin.
19.00–19.30 Kirsi-Kaisa Sinisalo haastattelee professori Panu Rajalaa aiheesta Väinö Linnan ja monologinäytelmä Päämäärä Tuntematon.  
19.40–20.00 Päänäyttämöllä kohtauksia näytelmästä Gabriel, tule takaisin.
19.40–20.00 Verstas-näyttämöllä näyttelijä Liisa Peltonen lukee runoilija Eeva Kilven runoja teoksesta Sininen muistikirja
20.10–20.40 Kirsi-Kaisa Sinisalo haastattelee professori Kari Uusikylää, Vauva-lehden ja Meidän perhe -lehden bloggari Koti-iskä88:a ja näytelmäkirjailija Tuomas Parkkista näytelmän Madaamit teemoista, kuten perhe-elämän tasa-arvo, sukupuoliroolit ja kasvatus, vanhemmuuden odotukset ja vaatimukset.

Hämeenlinnan Taidemuseo

Taiteiden yönä Hämeenlinnan taidemuseoon ilmainen sisäänpääsy klo 17–22! Taiteiden yönä yleisöllä on siis ainutlaatuinen tilaisuus tutustua ilmaiseksi suosittuun Hjalmar Munsterhjelmin näyttelyyn. Munsterhjelm oli kotimaisen maisemamaalauksen pioneeri ja hänen iki-ihanat hämäläis- ja kuutamomaisemansa ovat olleet suosittuja kautta aikojen. Museokaupassa Taiteiden yön tarjouksia!

Luotsi

Polkupyörätaidetta klo 17-21 Teatteriaukiolla! Tuunattavana kaksi pyörää, joita toinen lahjoisestaan Ars Häme ry:lle ja toinen arvotaan Taiteiden yönä "tuunausteltalla" käyneiden kesken!

Opistotalon aulassa Luotsin pukuvuokraamon roolipukuja, joita pääsee sovittamaan Taiteiden yönä.

Tanssikoulu TR Studio

Salsa goes Art 21.00-00.00

Salsabileet Tanssikoulu TR Studiolla 

Lattaribändi Los Van Vanaja vie kuubalaisiin tunnelmiin, kun luvassa on tanssijalkaa kutkuttaa salsamusiikkia, ja Dj soittaa karibian alueen musiikkia mm. Bachataa, reggaetonia, merenqueä ja salsatonia. Illan aikana myös yleisön tanssituksia, ja muuta fiilikseen tarttuvaa toimintaa!

Lue lisää