Hämeenlinnan kaupunki
Tänä yönä en pelkää kulkea yli pimeän

« Palaa edelliselle sivulle

Tänä yönä en pelkää kulkea yli pimeän

Milloin

Verkatehdas, Vanaja-sali

  • su 12.1.2020 klo 16.00

Sisäänpääsy

Hinnat alkaen toimituskuluineen
Peruslippu (nousevakatsomo, rivit 8->) 30 €
Peruslippu (tasalattia, rivit 4–7) 21,50 €
Lapsi alle 18-v. 13 €
Vammaiskortin A-merkinnällä avustajalippu 0 €

Mitä

Runoilija Katri Valan Valvoja-runon säkeestä nimensä saanut esitys kertoo musiikin, runojen ja kirjeiden kautta taiteilijakohtaamisista, taiteilijapareista ja ihmiskohtaloista. Työryhmään kuuluvat näyttelijä Seela Sella, sopraano Pia Freund ja pianisti Kristian Attila.

Esitys on yhdistelmä konserttia, näyttämöteosta ja runotapahtumaa, johon jokainen työryhmän jäsen on tuonut omia suosikkejaan. Musiikkia kuullaan tunnetuilta suomalaisilta säveltäjiltä mm. Jean Sibeliukselta, Toivo Kuulalta ja Leevi Madetojalta. Runojen kautta äänen saavat runoilijat Katri Vala, L. Onerva ja Aino Kallas.

Esityksessä kohtaavat myös taiteilijat ja heidän puolisonsa. Seela Sellan lausumat Aino Sibeliuksen ja Alma Kuulan kirjeet peilaavat kirjoittajiensa tunteita samalla kun taustalla koetaan 1900 -luvun kuohuja. Taiteilijaparien ja taiteilijakohtaamisten kautta käsitellään, mitä on tarkoittanut olla yksin ja yhdessä. Mitä on kukoistaa, kasvaa ja luopua, olla keskellä luomista ja hävitystä.

Seela Sella, näyttelijä
Pia Freund, sopraano
Kristian Attila, piano

Kesto noin 1 h 30 min, sis. väliajan.

Taitelijatapaamisessa Seela Sella, Pia Freund sekä Kristian Attila

Ennen konserttia klo 15.15 alkavassa taiteilijatapaamisessa Lasipihalla tavataan esityksen koko työryhmä – näyttelijä Seela Sella, sopraano Pia Freund ja pianisti Kristian Attila. Tapaamista emännöi Hannele Eklund.

Hannele Eklund on tullut Verkatehtaan yleisölle tutuksi jo kirjoittajana. Hänen kynästään ovat lähteneet mm. Numero- ja Makasiini-lehtien klassisen musiikin artikkelit. Hänellä on pitkä työhistoria Radion Sinfoniaorkesterin, Avanti!n ja Helsingin Kaupunginorkesterin kanssa.

Lue lisää

Lipunmyynti

Verkatehtaan lipunmyynti. Avoinna ma–pe 9–19, la 12–17. Puh. 0600 1 6060 (0,76 € / min + pvm).

Ticketmaster Suomi. Avoinna ma – la 8 – 21 ja su 8 – 18. Puh. 0600 10 800 (1,96 € / min + pvm) tai 0600 10 020 (6,79 € / puhelu + pvm).

Järjestäjä

Verkatehdas