Skip to content

Huomenna hän tulee

Ystävykset Vladimir (Martti Suosalo) ja Estragon (Mika Nuojua) seisovat tienposkessa ja odottavat sovittua tapaamista. Saapuvaksi odotetaan salaperäistä Godot-nimistä miestä, joka on välttämätöntä tavata. Varmuutta tapaamisen syystä tai luonteesta ei kuitenkaan ole. Aikansa kuluksi parivaljakko täyttää hiljaisuutta sanailemalla. Odotuksen katkaisevat ohikulkeva herra Pozzo (Tatu Siivonen) ja hänen kantajansa Lucky (Tomi Alatalo). Eriskummallisen parivaljakon saapuminen tuo vaihtelua, muttei vastauksia.

Nobel-palkitun Samuel Beckettin (1906–1989) klassikkonäytelmä vuodelta 1949 on yksi länsimaisen kirjallisuuden kulmakivistä, nyt Reita Lounatvuoren uutena käännöksenä. Beckett oli suuri music hallin, mykkäfilmin, Chaplinin ja Buster Keatonin ystävä. Tämä näkyy näytelmässä, jossa tasapainotellaan koomisen ja traagisen välisellä nuoralla. Skaala on laaja, kun päättömästä slapstickistä mennään heittämällä olemassaolomme traagisiin peruskysymyksiin ja takaisin.

Espoon Kaupunginteatterin, Tampereen Teatterin ja Turun Kaupunginteatterin yhteistuotannossa klassikko päivitetään 2020-luvulle. Maailmanlopun tai maailman alun keskeltä avautuu kipeän ajankohtainen, järkyttävä ja hauska esitys Pentti Kotkaniemen ohjauksessa.

Matalalla vinhaa vauhtia kiitävien harmaiden pilvien alla pienet ihmiset yrittävät löytää edes hitusen onnea ja tarkoitusta elämäänsä. Aina on jotain, mitä odottaa.

Tekijät

Käsikirjoitus Samuel Beckett
Suomennos Reita Lounatvuori
Ohjaus Pentti Kotkaniemi
Rooleissa Martti Suosalo, Mika Nuojua, Tatu Siivonen ja Tomi Alatalo
Pojan äänenä Voitto Maasola
Lavastaja  ja pukusuunnittelija Jani Uljas
Äänisuunnittelija Tommi Koskinen
Valosuunnittelija Jari Sipilä
Naamioinnin suunnittelija Kaija Heijari

VERKATEHDAS TICKET SALES

0600 16 060 (€0.76/min+mcc/lnc)
Ticket sales and phone service are open on Mon–Fri 10am–5pm
Paasikiventie 2, 13200 Hämeenlinna

TICKETMASTER

0600 10 800 (€2/min+mcc/lnc)
Phone service is open on Mon-Fri 8am–9pm, Sat 9am–9pm and Sun 10am–6pm
See all Ticket Outlets

TIMETABLE AND TICKETS

  • 02.10.2024 19:00
Verkatehdas, Vanaja-sali
  • 44,50 €
  • 40 €
  • 30 €
  • 0 €
Buy Tickets

LISÄTIEDOT

Tapahtuman kesto: Noin 2 h 30 min

Väliaika: Kyllä

Järjestäjä: Euphoria Film Oy