Skip to content

Joutsenlampi – Kyiv Grand Ballet

Euroopan kysytyimpiin balettiryhmiin lukeutuva Kiovan Grand Ballet tuo rakastetuimmat esityksensä Joutsenlammen ja Pähkinänsärkijän Suomeen marras-joulukuun vaihteessa. Ukrainalaisen Kiovan Grand Balletin esityksistä päästään nauttimaan Helsingissä, Kuopiossa, Porissa, Oulussa, Turussa ja Hämeenlinnassa. Esitysten lippujen myynti on nyt käynnissä.

Ukrainan johtaviin balettitaloihin lukeutuva Kiovan Grand Ballet on yksi maailman menestyneimmistä kiertävistä balettiryhmistä. Sen perusti Ukrainan kansallisoopperan päätanssijanakin toiminut Alexander Stoyanov vuonna 2014. Kiovan Grand Balletin tanssijat hurmaavat hienovaraisella tekniikallaan, musikaalisuudellaan ja tanssin keveydellä. Siitä onkin tullut yksi Euroopan kysytyimmistä balettiryhmistä.

Baletti on universaali kieli. Se ei tunne rajoja, sanoo Kiovan Grand Balletin perustaja ja taiteellinen johtaja Alexander Stoyanov.

Suomeen Kiovan Grand Ballet tuo rakastetuimmat esityksensä Joutsenlammen ja Pähkinänsärkijän. Näiden Pjotr Tšaikovskin säveltämien klassikkobalettien päärooleissa nähdään Alexander Stoyanovin lisäksi mm. Anastasia Gurska ja Kateryna Kukharand. Kaikki kokeneita ja palkittuja päätanssijoita, jotka tanssivat myös Ukrainan kansallisoopperassa. Kiovan Grand Balletin esitysten upeat lavasteet ja puvut ovat Ukrainan kansallisoopperan suunnittelijoiden käsialaa. Helsingissä nähdään molemmat baletit. Kuopiossa, Porissa, Oulussa, Turussa ja Hämeenlinnassa ryhmä esittää Joutsenlammen.

Kiovan Grand Ballet on jo valloittanut katsojien sydämet kaikkialla maailmassa. Balettiryhmä on esiintynyt mm. USA:ssa, Ranskassa, Espanjassa, Hollannissa, Belgiassa, Norjassa, Ruotsissa ja Kiinassa. Kiovan Grand Balletin puolen vuoden mittainen Euroopan-kiertue alkaa lokakuussa 2022. Suomen lisäksi ryhmä esiintyy muualla Pohjoismaissa, Baltian maissa, Tšekissä, Saksassa, Sveitsissä ja Ranskassa.

JOUTSENLAMPI
Musiikki: Pjotr Tchaikovsky
Koreografia: Marius Petipa ja Valery Kovtun
Libretto: W. Begitchev ja W. Geltzer
Lavastus ja puvustus: Malba Verbitskaya
Valosuunnittelu: Anna Aloshyna

Roolit:
Odette/Odylle – Anastasiia Gurska, Kateryna Kukhar
Prince Siegfried – Alexander Stoyanov
Rotbart – Vladislav Bondar
The Court Jester – Vladislav Shostik
Pas de trois – Daniil Kish, Anna Bogatyr, Veronika Stepane

VERKATEHDAS TICKET SALES

0600 16 060 (€0.76/min+mcc/lnc)
Ticket sales and phone service are open on Mon–Fri 10am–5pm
Paasikiventie 2, 13200 Hämeenlinna

TICKETMASTER

0600 10 800 (€2/min+mcc/lnc)
Phone service is open on Mon-Fri 8am–9pm, Sat 9am–9pm and Sun 10am–6pm
See all Ticket Outlets

TIMETABLE AND TICKETS

  • 07.12.2022 19:00
Verkatehdas, Vanaja-sali
  • 79,50 / 69,50 €
  • 74,50 / 64,50 €
  • 49,50 / 44,50 €
Buy tickets

LISÄTIEDOT

Tapahtuman kesto:
Noin 2 h 10 min sisältäen väliajan.

Järjestäjä:
Live Nation Finland Oy