Siirry sisältöön

Esteettömyys

Verkatehtaan päärakennuksen pysäköintialueella on 8 paikkaa liikkumisesteisille. Myös Hämeenlinnan Teatterin edustalta löytyy pysäköintipaikkoja liikkumisesteisille. Löydät pysäköintipaikat aluekartasta.

Verkatehtaan päärakennuksen eteen on varattu maksuttomia paikkoja lyhytaikaiseen (10 min) asiointi- ja saattopysäköintiin.

Verkatehtaan pääsisäänkäynti sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa, rakennuksen Vanajaveden puoleisella sivulla. Pääsisäänkäynnillä on automaattiovet, ja sisäänkäynti on esteetön.

Myös Verkatehtaankujan puoleinen sisäänkäynti on esteetön. Esteetön sisäänkäynti tapahtuu Opistotalon ovelta, jossa on automaattiovet. Sisäänkäynnin läheisyydessä, Kehräämön vieressä, on hissiyhteys päärakennuksen ensimmäiseen kerrokseen.

Kahvilan sisäänkäynti ei ole esteetön, mutta kahvilaan on esteetön ja lyhyt pääsy joko pääsisäänkäynnin tai BioRex-elokuvakeskuksen sisäänkäynnin kautta.

Suurin osa Verkatehtaan tiloista on esteettömiä tapahtumien aikana. Toisen kerroksen tapahtumatiloihin esteetön kulku tapahtuu infon vierestä löytyvällä hissillä. Esteetön kulku Kehräämöön tapahtuu vaatesäilytyksen läheisyydestä löytyvällä hissillä.

Vanaja-salista löytyy esteettömiä pyörätuolipaikkoja, mutta niitä on rajoitetusti. Ilmoitattehan jo lippuja varatessanne pyörätuolin käytöstä. Vanaja-salin permannolle riveille 1–7 ei ole porrasaskelmia. Sisäänkäynti permannolle tapahtuu A-ovesta, joka löytyy Lasipihalta päärakennuksen 1. kerroksesta. Myöskään Vanaja-salin riville 22 ei ole porrasaskelmia. Sisäänkäynti riville 22 tapahtuu B- tai C-ovista päärakennuksen 2. kerroksessa, johon pääsee esteettömästi hissillä.

Vanaja-salin 3. kerroksen parvelle tai 3. kerroksen lämpiöön ei ole esteetöntä pääsyä tapahtumien aikana.

Verkatehtaan esteettömät WC-tilat löytyvät ensimmäisestä kerroksesta.

EU:n vammaiskortin A-tunnuksella vammaisen henkilön yksi avustaja tai tukihenkilö pääsee tapahtumiin pääsääntöisesti ilmaiseksi. Käytännöt riippuvat tapahtuman järjestäjästä, joten poikkeukset ovat mahdollisia. Varauduthan esittämään vammaiskorttisi myös lipuntarkastuksen yhteydessä.

Induktiosilmukka on käytössä Vanaja-salissa riveillä 5–15, Kokoushuone 1:ssä ja Studiossa. Katso induktiosilmukoiden kuuluvuuskartat täältä.