Siirry sisältöön

Vastuullisuus

Ympäristövastuu

Kannamme huolta ympäristöstämme ja kiinnitämme toiminnassamme erityistä huomiota ekologisuuteen.

Ekokompassi

Verkatehtaan ympäristövastuullisuutta kehitetään Ekokompassi-sertifikaatin puitteissa. Ekokompassi ohjaa koko talon toimintaa yhä ympäristöystävällisempään suuntaan ja kehitys on jatkuvaa.

Uusiutuvan energian käyttö ja energiansäästö

Käyttämämme sähkö tuotetaan 100 % uusiutuvalla energialla. Kiinteistömme lämpiävät ja lämmin käyttövesi tuotetaan kaukolämmöllä, joka tuotetaan 91 % uusiutuvalla energialla.

Toimenpiteitämme

Tavoitellessamme yhä ympäristöystävällisempää Verkatehdasta olemme sitoutuneet muun muassa vähentämään sähkönkulutusta ja syntyvän sekajätteen määrää sekä säästämään kiinteistöjen lämmössä. 

Olemme työskennelleet vuodesta 2009 alkaen määrätietoisesti energiankulutuksen vähentämiseksi. Konkreettisia tekoja ovat olleet muun muassa aurinkovoimalan perustaminen, ilmanvaihdon optimoiminen ja vedenkulutuksen pienentäminen. Lisäksi lisäämme jatkuvasti led-valaisua sekä lajittelua.

Lue Ekokompassi-uutisemme.

Aurinkovoimala

Verkatehtaan aurinkovoimala sijaitsee BioRex-elokuvakeskuksen katolla. Joulukuussa 2022 toimintansa aloittaneessa voimalassa on 338 aurinkopaneelia, joiden vuosittainen sähköntuotto on noin 95,53 megawattituntia (MWh) (2023).

Hiilidioksidipäästöihin vuoden 2023 kaltainen sähköntuotto tarkoittaa tarkalleen 37446,17 kilon (37,45 tonnin) alenemaa. Kumulatiivinen säästö vuoden 2023 aikana oli 10 858 euroa.

Voimalan teho on 127 kilowattipiikkiä (kWp). Käytännössä se tarkoittaa pelkistetysti, että 127 kilowattipiikin järjestelmä pystyy tuottamaan enintään 127 kilowatin tehon.

Kuva Pasi Visakivi

Verkatehdas on toteuttanut ja aktiivisesti suunnittelee keinoja omien ympäristövaikutuksiensa pienentämiseksi. Vähennämme ympäristön kuormitusta noudattaen Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää.

Kartoitamme laajasti toimintaamme sekä kiinteistöjen energiatehokkuutta. Seuraamme aktiivisesti toimintaamme liittyviä ympäristövaikutuksia, jotka muodostuvat esimerkiksi energian käytöstä, hyödykkeistä sekä jätteistä. Pyrimme kaikessa toiminnassamme vastuullisuuteen ja kestävän kehityksen edistämiseen.”

Kiinteistön ylläpito ja uudisrakentaminen

Olemme sitoutuneet hoitamaan kiinteistöä (14 rakennusta, lähes 30 000 kerrosneliömetriä) arvokkaana ja suojeltuna rakennettuna ympäristönä. Rakentamisessa käytämme aina taitavia ja ammattitaitoisia yhteistyökumppaneita sekä vastuullisesti toimivia urakoitsijoita.