Vanaja-sali

Huippuluokan konserttisali on Verkatehtaan sydän

Vanaja-sali on monipuolisesti eri tapahtumiin muuntautuva, 703-paikkainen konserttisali. Konserttien lisäksi Vanaja-sali mukautuu monipuolisesti erilaisten yleisö- ja yritystapahtumien tarpeisiin. Salissa nähdään esimerkiksi klassisen musiikin konsertteja, rock-keikkoja, teatteria, tanssia, seminaareja, juhlatilaisuuksia, illallisia, kokouksia sekä stand up -komiikkaa.

Vanaja-salin perusmuoto on nouseva katsomo, jossa on permanto ja kaksi parvitasoa. Permanto on toteutettu teleskooppirakenteella, jonka avulla sali on mahdollista muuttaa nousevasta auditoriosta tasalattiaksi tai klubipöydin kalustetuiksi terassitasoiksi. Nouseva auditorio soveltuu esimerkiksi seminaareille ja teatteriesityksille, kun taas tasalattia mahdollistaa tiivistunnelmaiset rock-keikat tai suuren illallispöydän kattamisen. Tasalattiajärjestelyssä Vanaja-sali vetää jopa 1176 henkeä.

Alapermannon lisäksi myös Vanaja-salin lavan kokoa voidaan muuttaa. Vapaata korkeutta on käytössä 15,5 metriä, ja sivunäyttämöt yhdistämällä lavan pinta-alaksi saadaan jopa 400 m2. Lava voidaan myös laskea orkesterimontuksi. Vanaja-salin akustiikka on laadukas ja säädeltävä, ja teknisissä ratkaisuissa on huomioitu vaativienkin tuotantojen tarpeet.

Kapasiteetti

703
Nouseva katsomo
1176
Tasalattia & parvet
266
Klubikatsomo
200
Luokka
200
Ruokailu
14
Messuosastot

Esimerkkejä Vanaja-salin tilankäytöstä

“Vanaja-salin sähköinen äänentoisto saa ansaittua kiitosta sekä yleisöltä että teknikoilta. Meidän muunneltava kenkälaatikko soi loistavasti myös akustisessa musiikissa. Katetulta lastauslaiturilta on mukava työntää laatikoita näyttämölle ilman kynnyksiä. Meiltä löytyy ripustuspisteiden lisäksi ketjunostimia ja tankonostimia, joten Ground support saa jäädä autoon. Salin lisäksi talosta löytyy monipuolinen ja toimiva tilavalikoima erilaisiin tapahtumiin. Tervetuloa Verkatehtaalle!”

Tommi Kantanen, tekninen päällikkö
+358 40 557 3148
tommi.kantanen@verkatehdas.fi

Vanaja-salin tekniikka vastaa vaativimpienkin tuotantojen tarpeisiin. Järjestelmien suunnittelussa on pyritty kokonaisuuteen, joka on mahdollisimman yhteensopiva kiertuekäytössä olevien järjestelmien kanssa.

 • Valo-ohjain: MA Lighting grandMa2
 • Liikkuvat valot: Martin, Robe, Vari-Lite
 • Äänentoisto: Nexo GEO S12
 • Äänipöytä: DiGiCo SD8
 • Videoprojektori: Barco HDX-W18
 • MDG-hazer-usvakone
 • Tanssimattoa 300 m²
 • Taustaverho (musta)
 • Sivukatekankaat (musta)

Tuotantojen toteutusta tukevat nostintekniikka sekä säädeltävä näyttämön koko. Vapaata korkeutta on käytössä 15,5 metriä, mikä luo puitteet näyttäville tehosteille. Vanaja-salista löytyy myös langaton internet-yhteys.

Lataa Vanaja-salin valokartta tästä.

Permannon lisäksi myös Vanaja-salin näyttämön koko on muunneltava. Kokoa voidaan säädellä poistamalla etummaisia tuolirivejä, sekä yhdistämällä näyttämöalaa sivu- ja takanäyttämöihin.

Pääset tutustumaan näyttämöön 360°-kuvan avulla.

Näyttämön mittoja:

 • Sali perusmuodossa: 17,5 m x 9,5 m = 166 m²
 • Salin 2 ensimmäistä riviä pois: 17,5 m x 11,5 m = 201 m²
 • Salin 4 ensimmäistä riviä pois: 17,5 m x 13,5 m = 236 m²
 • Orkesterimonttu: 15 m x 4 m = 60 m² (syvyys näyttämön reunasta 2,4 m)
 • Näyttämöaukon koko: 17,5 m  x 15,5 m
 • Näyttämön vapaa korkeus: 15,5 m
 • Sivu- ja takanäyttämötilaa yhteensä: n. 200 m² (korkeus 8 m)

Salin jälkikaiunta-aikaa muunnellaan akustisilla seinillä ja verhoilla.

Verkatehtaan lastauslaituri on Vanaja-salin näyttämön kanssa samassa tasossa. Laiturin ja näyttämön välillä on kynnyksetön 15 metrin kulku. Katutasosta lastauslaiturille on nostolavayhteys.

Orkesterinostimet: staattinen 450 kg / m², nostokyky 250 kg m²

Kiinteä lattia: 1000 kg / m²

Vanaja-salin riveillä 5–15 on käytössä induktiosilmukka.

Katso Vanaja-salin induktiosilmukan kuuluvuuskartta tästä.

Vanaja-sali sopii erityisesti näihin tilaisuuksiin:

Tapahtumaa järjestämässä?
Anna meidän auttaa.

“Verkatehdas on laadukas yhdistelmä toimivia tiloja ja intohimoista tapahtumaosaamista. Toteutamme parhaimmat järjestelyt ja autamme sinua saavuttamaan tilaisuutesi tavoitteet.”

Rita Kujanpää, myyntipäällikkö
+358 40 868 2158
rita.kujanpaa@verkatehdas.fi

Desire Lindell-Hautala, myynti- ja tapahtumakoordinaattori
+358 50 595 6704
desire.lindell-hautala@verkatehdas.fi

Rita Kujanpää
Desire Lindell-Hautala

Asiakastarinoita ja blogitekstejä:

Tapahtumajärjestelyt toimivat joustavasti ja sujuvasti, kun Kanta-Hämeen suurin kasvu- ja kansainvälistymistapahtuma järjestettiin Verkatehtaalla jo kymmenettä kertaa. Päivä sisälsi valtavan tietopaketin kasvusta ja kansainvälistymisestä, sekä tarjosi mahdollisuuden verkostoitua alan toimijoiden kanssa.
31.05.2022
aupunginjohtajaehdokkaiden Haastattelutilaisuus Vanaja-salissa, Verkatehdas 2021
Kun Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala kertoi jäävänsä eläkkeelle, alkoi uuden kaupunginjohtajan rekrytointi. Prosessi huipentui toukokuussa 2021 Vanaja-salin lavalla, kun uudet kaupunginjohtajaehdokkaat Aija Tuimala ja Olli-Poika Parviainen esittäytyivät hämeenlinnalaisille. Esittely- ja haastattelutilaisuus striimattiin kaupunkilaisille suorana.
19.11.2021
Talentin rakennus Vanaja-salissa, Verkatehdas 2021
Vuoden 2021 Talent Suomen kuvaukset osuivat keskelle koronapandemiaa. Joustavien tilaratkaisujen ja toimivan yhteistyön ansiosta tuotanto pystyttiin viemään maaliin upealla tavalla.
08.10.2021