Siirry sisältöön

Uusi kokous & kongressi -palvelu Hämeenlinnaan: Enemmän yhteistyötä, enemmän matkailutuloa ja elinvoimaa seudulle

Julkaistu 13.12.2022

Hämeenlinna kokous & kongressi -palvelu tuotetaan yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin ja yritysten kesken. Yhteistyökumppanien edustajia kokoontui Verkatehtaalla 13.12. Kuvassa Karita Toivanen, Janne Auvinen, Jani Aaltonen, Seppo Saarinen, Jouni Haajanen ja Mika Walkamo. Kuva: Oskari Raunio

Hämeenlinnalaiset matkailuyrittäjät ja Hämeenlinnan kaupunki laittoivat hynttyyt yhteen seudun elinvoiman kehittämiseksi. Hämeenlinna kokous & kongressi -palvelun avulla kasvatetaan yritystapahtumien ja tilaisuuksien määrää, aikaansaadaan toimijoille lisää kannattavaa liikevaihtoa, ja näin ollen myös kasvatetaan kaupungin matkailutuloa ja lisätään samalla alueen elinvoimaa.

Toiminnan tärkeimpänä tehtävänä on käynnistää Hämeenlinnaan aktiivinen kokous- ja yritystapahtumien myynti- ja markkinointityö, rakentaa pysyvä ja kehittyvä, toimijoiden ominaispiirteet ja tulevaisuuden tarpeet huomioiva palvelumyynnin toimintamalli, jossa loistavalla asiakaskokemuksella on keskeinen rooli.

Tavoitteena on tehdä yritystapahtumien järjestämisestä Hämeenlinnaan huomattavasti nykyistä helpompaa ja kiinnostavampaa, ja samalla vahvistaa Hämeenlinnan kilpailukykyä nimenomaan b2b tapahtumamarkkinoilla, niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

”Haluamme varmistaa helpon ostettavuuden palvelemalla asiakasta ”yhdeltä luukulta”, henkilökohtaisella palvelulla. Tästä hyötyvät varmasti kaikki, niin yrittäjät, kaupunkilaiset kuin tietysti tärkeimpänä potentiaalit asiakkaamme”, painottaa Verkatehdas Oy:n toimitusjohtaja Janne Auvinen.

Hämeenlinna kokous & kongressi -palvelu tuotetaan yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin ja yritysten kesken. Työtä hallinnoi Verkatehdas Oy ja toiminta käynnistyy 1.1.2023. Mukana toiminnassa on tässä vaiheessa alueen isoimmat kokous- ja kongressimatkailupalveluita tuottavat yritykset; Vanajanlinna Oy, Verkatehdas Oy, Scandic Aulanko, Original Sokos Hotel Vaakuna ja Tawastia Group. Lisäksi mukana yhteistyössä on Linnan Kehitys Oy sekä Ammattiopisto Tavastia.

Mukaan yhteistyöhön ovat tervetulleita kaikki, jotka näkevät yhteistyöstä syntyvän hyödyn, vastaavat laatutasoltaan sopimuskumppaneille asetettuihin kriteereihin ja haluavat sitoutua yhteisesti määriteltyihin tehtäviin, tavoitteisiin ja toimintaperiaatteisiin.

”Uskomme, että voimavaroja ja resursseja viisaasti yhdistämällä, sekä pitkäjänteisesti ja avoimesti toimimalla saavutamme parhaan mahdollisen tuloksen. Yhteistyö voi olla moninaista, tästä hyvänä esimerkkinä Ammattiopisto Tavastia, jossa yhteistyön tärkeimpänä tavoitteena on alan imagon ja koulutusmahdollisuuksien esiin nostaminen ja tätä kautta osaavan työvoiman varmistaminen”, iloitsee projektipäällikkö Karita Toivanen Hämeenlinna kokous & kongressi -palveluista.

Yhteistyötä tehdään tiivistiin myös Hämeenlinnan kaupungin ja Linnan Kehityksen kanssa, erityisesti viestintä- ja markkinointiyhteistyönä, yhteisenä näkyvyytenä. Hämeenlinna kokous & kongressi -palvelu tulee näyttämään ja ”tuntumaan” vahvasti Hämeenlinnalta. Toiminta lanseerataan Kongressimessuilla 22.–23.3.2023 Helsingissä, jossa Hämeenlinna on mukana yhteisosastolla monen vuoden tauon jälkeen.

”Haluamme olla mukana mahdollistamassa kaupungin elinvoimaa lisäävää yhteistyötä, ja tätä kautta vahvistaa Hämeenlinnan kilpailukykyä ja kiinnostavuutta. Tämä on hieno mahdollisuus myös meille”, sanoo 1.1.2023 Hämeenlinnan kaupungin elinvoimajohtajana aloittava Niklas Lähteenmäki.

Toiminta käynnistyy vauhdilla heti vuoden vaihteen jälkeen. Tavoitteena on saada kohteita ja palveluita esittelevät verkkosivut www.hameenlinnakongressi.fi auki heti tammi-helmikuun aikana. Lisäksi kumppanikohteet tulevat esille Hämeenlinna kokous & kongressi -esitteeseen, joka toteutetaan virtuaaliesitteenä. Virtuaaliesitettä jaetaan myyntitapahtumien, puhelintapaamisten sekä muun asiakaskontaktoinnin yhteydessä.

”Tervetuloa matkailuseminaariin 14.3. Verkatehtaalle, jolloin kerromme lisää kokous- ja kongressialan näkymistä, yhteistyömahdollisuuksista sekä tulevista toimenpiteistämme”, toivottaa tervetulleeksi Karita Toivanen. Lisätietoa matkailuseminaarista ja ilmoittaumislomakkeen löydät täältä!

Hämeenlinna kokous & kongressi on vuonna 2023 aloittava Hämeenlinnan myynti- ja markkinointipalvelu, joka keskittyy nimenomaan erilaisten yritystapahtumien, kokousten ja kongressien houkuttelemiseen kaupunkiin. Myyntipalvelu lähestyy aktiivisesti b2b-kohderyhmän toimijoita valtakunnallisesti ja myöhemmin myös kansainvälisesti, auttaen asiakkaita maksutta kartoittamaan kaupungista tilaisuuksilleen parhaiten sopivat tilat ja muut tarvittavat palvelut, kuten majoitukset, kuljetukset, oheisohjelmat, ravintopalvelut, ostoskohteet jne.

Visiona on olla houkutteleva tapahtumien Hämeenlinna. Kasvava, menestyvä, palveleva, kestävästi rakentuva ja tunnettu.

Lisätietoja:

Janne Auvinen
Verkatehdas Oy
+358 50 477 9091
janne.auvinen@verkatehdas.fi

Karita Toivanen
Hämeenlinna kokous & kongressi
+358 40 566 1662
karita.toivanen@hameenlinnakongressi.fi