Siirry sisältöön

Harjoittelussa oppii paljon uutta

Julkaistu 1.8.2023
Kuvat Ann-Mari Virta ja Jenni Ruotsalo

Verkatehdas oli Päivi Ryhdän ykköstoive harjoittelupaikaksi.

Päivi Ryhtä työskenteli harjoittelijana Verkatehtaalla kahden kuukauden ajan alkukesästä 2023. Harjoitteluun hänet toi AJK-Jatkokoulutuksen järjestämä tapahtumakoordinaattori-koulutus. Verkatehdas oli Päivin ykköstoive harjoittelupaikaksi.

”Olin aiemmin käynyt pari kertaa Verkatehtaalla konserteissa ja kerran myös kuvauskeikalla. Mieleeni oli jäänyt lämpimät asiakaskohtaamiset ja hyvin sujuneet tapahtumat. Uskoin, että Verkatehtaalla työharjoittelu tulisi varmasti olemaan monipuolista ja näin kävikin”, Päivi kertoo. 

Mutta peruutetaampa hieman ja annetaan Päivin kertoa ensin taustastaan sekä tarkentaa sitä, mikä hänet Verkatehtaalle toi.

”Olen työskennellyt viimeiset seitsemän vuotta valokuvaaja-yrittäjänä erikoistuen yritys/brändi- ja asuntokuvauksiin. Tätä ennen työskentelin pitkään muun muassa kuvaussihteerinä lehtitalossa ja vähän aikaa myös freelance-toimittajana. Yrittäjyys ja vuodet lehtitalossa opettivat palveluhenkisyyttä, ongelmanratkaisukykyä ja taitoa kuunnella erilaisia ihmisiä. Nautin vaihtelevista työpäivistä, yhteistyöstä, työn eteen tuomista haasteista ja yllättävistäkin tilanteista – kaikkia näitä sain myös Verkatehtaalla kokea. Monen yrittäjyysvuoden jälkeen aloin kaivata työyhteisöä ja yhdessä tekemistä. Hakeuduin alkuvuonna opiskelemaan AJK-Jatkokoulutuksen järjestämään tapahtumakoordinaattori-koulutukseen. Opiskelu sisälsi alan ammattilaisten opetusta muun muassa tapahtumasuunnittelusta, tapahtumien markkinoinnista ja viestinnästä, projektinhallinnasta ja tapahtumaturvallisuudesta. Pääopettajamme oli mainio Helena Wallo. Parin kuukauden päätoimisen opiskelun jälkeen vuorossa oli 8 viikkoa kestänyt työharjoittelu.”

Verkatehtaalla Päivi otettiin innosta kiljahdellen vastaan, sillä taitaville lisäkäsille oli kuumassa tapahtumakeväässä todella tarvetta. Päivin harjoittelu osui myös erinomaiseen saumaan kun markkinoinnissa aloitti uusi vastaava ja Päivin apu oli tarpeen. Päiville räätälöitiin tehtäväsuunnitelma, joka sisälsi sekä tapahtumien kanssa puuhaamista että markkinoinnin töitä. Lista toki eli sitä mukaa kun talossa tapahtui, mutta loi sentään jonkinlaisen rungon harjoitusajalle.

”Harjoittelun aikana sain tehdä monia erilaisia markkinoinnin tehtäviä ja olin mukana auttamassa erilaisten tapahtumien käytännön järjestelyissä. Harjoittelujakson aikana oli useita pienempiä asiakastilaisuuksia, lähinnä kokouksia, sekä suuria, monen sadan hengen asiakastapahtumia, kuten henkilöstön kick-off -tapahtuma ja Kasvuseminaari. Yksi iso konserttikin mahtui harjoittelujaksolle. Tarja Turusen ja Pentti Hietasen yhteiskonsertissa sain nähdä mitä tapahtuu lavan takana ennen, jälkeen ja esityksen aikana.”

Päivi kuvasi harjoittelunsa aikana upeita kuvia Verkatehtaan kuvapankkiin.

Markkinoinnin puolella Päivi sai perehtyä muun muassa Verkatehtaan nettisivujen ja tapahtumakalenterin päivitykseen, viikottaisen lounaslistan ja muun printtimateriaalin tekoon InDesign -ohjelmalla, talon infoTV-näyttöjen päivitykseen sekä some-kanavien (IG, Fb, LinkednIn) hoitamiseen.

”Taustani vuoksi sain tehdä myös valokuvausta ja kuvankäsittelyä. Nautin kaikista tehtävistä ja olin erittäin iloinen kun opin paljon uutta esimerkiksi WordPressin ja InDesingin käytöstä. Erityisesti innostuin somen tekemisestä ja Verkatehtaan Instagramiin aloin koota Behind the Scene -materiaalia tapahtumatalon kulisseista”, Päivi kuvailee. 

Päivin mukaan Verkatehtaan koko henkilökunta on valtavan ammattitaitoista, lämminhenkistä ja kaikki tekevät työtään suurella sydämellä. Eikä miljöössäkään ole moittimista.

”Minut otettiin vastaan erittäin hyvin. Kysymyksiini vastattiin ja kaikilla oli aina aikaa neuvoa ja opastaa. Peukaloita ei myöskään tarvinnut pyöritellä vaan pääsin heti ensimmäisestä päivästä työn touhuun hyvän perehdytyksen jälkeen. Ja onhan Verkatehtaan miljöö upea! Oli hienoa saada viettää työpäivät niin kauniissa ympäristössä. Aloitin harjoittelun huhtikuun lopulla ja näin kuinka kevät ja kesä puhkesivat kukkaan Keinusaaressa. Harjoittelupäivät kruunasi maistuva lounas Verkatehtaan ravintolassa. Lämmin kiitos Verkatehtaan henkilökunnalle antoisasta työharjoittelusta. Oli suuri ilo saada olla mukana inspiroivien ihmisten ja tapahtumien keskellä.”

*****

Oletko sinä kiinnostunut Verkatehtaasta harjoittelupaikkana? Ota meihin yhteyttä niin jutellaan harjoittelumahdollisuuksistasi.