Siirry sisältöön

Sähköautojen latauspisteet ja aurinkovoimala käyttöön Verkatehtaalla

Julkaistu 10.3.2023

Verkatehtaan etupihan pysäköintialueelle on avattu sähköautojen suurteholaturi kahdella latauspisteellä. BioRex-elokuvakeskuksen katolle on asennettu aurinkovoimala.

Recharge Finland Oy on avannut Verkatehtaan pysäköintialueelle 150 kW:n (1000V, 500A) suurteholaturin kahdella latauspisteellä. Recharge avaa alueelle myöhemmin myös 75 kW:n pikalaturin (CCS+CHAdeMO) ja 22 kW:n peruslaturin.

Latauspisteet sijaitsevat Verkatehtaan etupihan pysäköintialueella, Hopeaseppien siltojen kupeessa. Löydät latauspisteille, kun käännyt Paasikiventieltä kohti Verkatehdasta, ja heti uudestaan vasemmalle. Saapumisohjeet Verkatehtaalle löydät täältä.

Latauspisteiden käyttöohjeet löydät Rechargen verkkosivuilta.

Huomioithan, että pysäköintialueen normaalit pysäköintiehdot ovat voimassa latausasemaa käytettäessä:

  • Maksullinen maanantaista perjantaihin kello 8–17 ja lauantaina kello 8–14
  • Sunnuntaisin maksuton
  • Hinta 1 € / h, minimimaksu 0,50 €
  • Maksutapoina kolikot, sirukortit, Parkman, Moovy ja Easypark (aluekoodi 800)

Suurteholaturi kahdella latauspisteellä on nyt asiakkaiden käytössä. Recharge avaa alueelle myöhemmin myös 75 kW:n pikalaturin ja 22 kW:n peruslaturin. Muistathan maksaa pysäköintimaksun laturia käyttäessäsi.

Kasvava osa korttelin sähköstä oman voimalan energiasta

BioRex-elokuvakeskuksen katolle asennettu aurinkovoimala aloitti toimintansa joulukuussa. Tarkoituksena on tuottaa osa Verkatehtaan korttelin vaatimasta sähköstä suoraan oman voimalan aurinkoenergialla.

Voimalan vaikuttavutta voi seurata Verkatehtaan pääovien välittömästä läheisyydestä löytyvältä infonäytöltä. Näyttö kertoo, kuinka monta kilowattituntia voimala on tuottanut sähköä, kuinka paljon voimalan tuottama sähkö kattaa kulutuksesta ja kuinka monta tonnia hiilidioksidipäästöjen vähenemää voimala on saanut aikaan.

Kevään aurinkoisia päiviä odotellaan Verkatehtaalla nyt erityisen innokkaasti!

Aurinkopaneelien tuottaman sähkön määrää voi seurata pääovien läheisyydessä olevalta näytöltä.