Siirry sisältöön

Lyseon koulu laajenee uusiin tiloihin Verkatehtaan korttelissa

Julkaistu 21.10.2021
Kuvat Oskari Raunio

Hämeenlinnan Lyseon koulu laajenee uusiin tiloihin Verkatehtaan korttelissa. Yläkoulun uudet tilat ovat valmistuneet osoitteeseen Keinusaarentie 1, 13200 Hämeenlinna.

Koulun toiminta laajenee uusiin tiloihin heti syysloman jälkeen, eli maanantaista 25.10.2021 alkaen. Uudet tilat sijaitsevat aiemmin ARX-talona tunnetussa rakennuksessa Verkatehtaan korttelin länsipuolella. Rakennukseen on tehty peruskorjaus, joka alkoi alkuvuodesta 2020.

Noin puolet Lyseon koulun 460 oppilaasta on jo viime vuosien aikana opiskellut Verkatehtaan Opistotalon tiloissa. Kyseiset tilat säilyvät yhä opetustiloina. Aiempina vuosina puolet koulun oppilaista on opiskellut Lyseon lisärakennuksessa, mutta uuden koulurakennuksen avaamisen myötä myös lisärakennuksen oppilaat siirtyvät Verkatehtaalle.

Koululaisten mopojen pysäköintialueena on toiminut aiemmin Verkatehtaan päärakennuksen ja Vanajaveden välisellä alueella sijaitseva kivetys. Samalla kun uudet tilat otetaan käyttöön, myös koululaisten mopoparkki siirtyy päärakennuksen edestä uuden koulurakennuksen läheisyyteen. Mopoparkin paikka sijaitsee uuden koulurakennuksen takaseinällä, koulun ja Keltaisen talon välisellä alueella.

Koulun mopoparkki löytyy jatkossa tästä, koulun ja Keltaisen talon välistä.

Koulun ruokailutilana toimii Teatteriravintola. Uudet opetustilat ja Lyseon koulun sijoittuminen kokonaisuudessaan Verkatehtaalle mahdollistavat runsaasti erilaista yhteistyötä esimerkiksi tilojen ja laitteiden käytössä.

Lue lisää rakennusprojektista Hämeenlinnan kaupungin verkkosivustolta.
Yle vieraili uusissa tiloissa syyskuussa, lue juttu ja katso esittelyvideo täältä.
Hämeen Sanomien tilaajat pääsevät lukemaan HäSan artikkelin aiheesta täältä.