Siirry sisältöön

Verkatehtaan korttelin toimijat: Tunnelmallinen illallisravintola ammentaa inspiraatiota luovasta tehdasympäristöstä

Julkaistu 26.1.2023
Teksti Tiina Inkiläinen
Kuvat
Ravinteli Vintti

Verkatehtaan kortteli tarjoaa toimitilat noin 40:lle yritykselle, yhteisölle tai ammatinharjoittajalle. Korttelissa mahdollisuuksia on monia; tiloja on aina pienistä studioista aina isoihin näyttely- tai harrastustiloihin. Tässä jutussa esittelemme yhden uusimmista tulokkaista, Ravinteli Vintin.

”Vintti on tasokas ja lämminhenkinen illallis- ja kokousravintola täällä vanhan Kehräämörakennuksen ullakolla. Meillä tehdään duunia rakkaudella ja ruokaa intohimolla”, kuvailee ravintoloitsija Joakim Parkkonen.

Elokuussa 2021 ovensa avannut Ravinteli Vintti tarjoaa kotimaisesta luonnosta inspiraationsa saanutta ruokaa, jossa on myös vivahteita japanilaisesta keittiöstä. Ravintola hyödyntää ruoissa paikallisia ja sesongin mukaisia raaka-aineita, esimerkiksi kotimaista järvikalaa ja villiyrttejä.

Makumaailmaa on ajateltu myös juomien kautta: ravintolan sommelier valitsee aterialle sopivan viinin, olutlistalta löytyy Kimito Brewingin kanssa yhteistyönä tehty Meidän Bisse ja myös alkoholittomia juomasekoituksia on saatavilla.

Ravintolapalveluiden lisäksi Vintti tarjoaa kokouspalveluita. Tiloista löytyy 20 hengen kabinetti sekä 40 hengen pääsali.

Tunnelmallinen fine dining -illallisravintola sijaitsee Verkatehtaankujalla Radiotalon ullakolla. “Logistisesti vanhan talon yläkerroksessa toimiminen tuottaa välillä pieniä haasteita, mutta sen puoleen fiilikset yläkerroksista ulos katsellessa, auringon paisteessa ja illan hämärtyessä on sen arvoista”, kertoo Parkkonen.

Verkatehtaan korttelin historia ulottuu aina 1800-luvun alkupuolelle asti. Ensimmäinen ravintola korttelissa toimi jo 1860-luvulla, kun ravintoloitsija A. Nordin perusti Keinusaaren alueella olevaan makasiiniin ravintola Pinellan. Vintin toiminta jatkaa tehdaskorttelin ravintolaperintöä.

“Verkatehdas on mielenkiintoinen ja uniikki alue yrittäjälle. Kulttuurinen ja historiallinen ympäristö antaa inspiraatiota monessa tilanteessa ja sen ympärille on mukava rakentaa aina uusia juttuja”, Parkkonen kuvailee Verkatehtaan rosoista tehdasmiljöötä.

Ravinteli Vintti sali 2021

Vintti tarjoaa pohjoismaisen gastronomian tuotoksia, lämminhenkistä tunnelmaa ja tarkoin valittuja juomia erinomaisen palvelun siivittämänä.

Ravinteli Vintin taustalla toimii JJ RestaTeam Oy, joka uudistaa hämeenlinnalaista ravintolakulttuuria Vintin lisäksi myös Ravintola Uoman sekä Puisto Brgr -ravintolan voimin. JJ RestaTeamin Joakim Parkkonen, Matias Pyykkö ja Can Mese palkittiinkin marraskuussa Verkatehtaalla Linnan Business Turnajaiset -tapahtuman yhteydessä Hämeenlinnan Vuoden Nuori Yrittäjä 2022 -palkinnolla.

Omat haasteensa Vintin toimintaan toivat talven 2022 koronarajoitukset. Haasteista huolimatta Vintin toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin.

“Verkatehdas on kokonaisuudessaan loistava yhteisö, jossa on hienoa olla mukana. Kulttuuri, kehitys ja luovuus on läsnä joka päivä, ja Verkatehdas on vuokranantajana parhaimmasta päästä mitä voi olla”, iloitsee Parkkonen.

Lue lisää Ravinteli Vintistä.

Lue lisää Verkatehtaan toimitilapalveluista.

Kiinnostuitko toimitilapalveluistamme?

”Vaikka Verkatehtaan korttelissa ei tällä hetkellä olisikaan vapaita toimitiloja, voit silti olla yhteydessä ja kysyä mahdollisesti tulevaisuudessa vapautuvista tiloista.”

Arto Helkiö, talousjohtaja
+358 40 868 2156
arto.helkio@verkatehdas.fi