Siirry sisältöön

Rekrytoimme: Teatterinjohtaja – Hämeenlinnan Teatteri

Hämeenlinnan Teatteri Oy on kaupunkikonsernin omistaman Verkatehdas Oy:n tytäryhtiö ja toimii läheisessä yhteistyössä emoyhtiön kanssa. 120-vuotias Hämeenlinnan Teatteri vastaa itsenäisesti toiminnastaan ja houkuttelee yleisöä lähialueelta ja kauempaakin. Etsimme nyt 1.1.2025 alkavaan viiden vuoden + kahden optiovuoden määräaikaiseen tehtävään TEATTERINJOHTAJAA, joka toimii teatterin operatiivisena ja taiteellisena johtajana.

Tehtävänkuvaus:

  • Henkilöjohtaminen: Teatterinjohtajana johdat tiimiä, joka koostuu monipuolisista ammattilaisista. Sinulla tulee olla vahvat vuorovaikutustaidot ja kyky viestiä, motivoida ja inspiroida henkilöstöä niin hyvinä aikoina kuin myöskin muutoksen hetkellä.
  • Teatterialan tuntemus: Teatterinjohtajana toimit teatterin operatiivisena ja taiteellisena johtajana kehittäen teatterin toimintaa ja vastaten resurssien tasapuolisesta ja reilusta käytöstä, toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta ja tavoitteiden seurannasta ja raportoinnista.
  • Sidosryhmä- ja muu viestintä: Teatterinjohtajana omaat kyvyn luovia erilaisissa sidosryhmissä menestyksekkäästi sekä solmia uusia sidosryhmäsuhteita. Sinulla on myös kyky ohjata viestintää tehokkaalla tavalla asiakkaille ja henkilöstölle.
  • Talousjohtaminen: Teatterinjohtajana sinulla tulee olla kokemusta talouden hallinnasta ja ohjaamisesta.

Edellytykset:

  • Virkaan soveltuva korkeakoulututkinto tai muuten osoitettu sopivuus tehtävään.
  • Johtamiskokemus.
  • Monipuolinen teatterialan tuntemus.
  • Vahvat viestintä- ja vuorovaikutustaidot.

Arvostamme lisäksi erityisesti laajoja verkostoja, strategista näkemystä ja julkisesti tuetun toiminnan sekä taloudellisten lainalaisuuksien ymmärrystä sekä tiimityöskentelyä.

Viime vuosina teatteri on kasvattanut suosiotaan. Näytäntövuonna 2023–2024 teatterissa kävi 40 000 katsojaa. Ensi-iltoja oli yhteensä kuusi. Hämeenlinnan Teatterin taiteellinen taso on korkea ja toimintaa kehitetään jatkuvasti. Teatterinjohtaja vastaa Hämeenlinnan Teatterin ohjelmistosuunnittelusta ja toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Teatterinjohtaja toimii taiteellisen ja hallinnollisen henkilökunnan lähiesihenkilönä. Lisäksi toimenkuvaan kuuluu myös Verkatehdas-konsernin yhteinen suunnittelu- ja kehitystyö sen johtoryhmän jäsenenä. Raportoit tehtävässäsi Verkatehtaan toimitusjohtajalle sekä hallitukselle.

Jos tunnistat itsesi kuvauksesta ja olet valmis tarttumaan haasteeseen, lähetä meille hakemuksesi ja ansioluettelosi sekä palkkatoiveesi osoitteeseen johtajahaku2024@verkatehdas.fi viimeistään 14.6.2024. 

Hakuprosessi etenee seuraavasti: 

1) Hakemusten jättäminen kirjallisesti 14.6.2024 mennessä osoitteeseen: johtajahaku2024@verkatehdas.fi. Hakemusten perusteella valitaan ensimmäiselle haastattelukierrokselle parhaat hakijat.

2) Ensimmäinen haastattelukierros valituille hakijoille, haastattelijana hallitus. Haastattelukierrokselta valitaan sopivat hakijat jatkoon.

3) Jatkoon päässeiden hakijoiden henkilökuntahaastattelut. Henkilökunta antaa suosituksen valittavasta toimitusjohtajasta hallitukselle haastattelujen perusteella.

4) Hallitus valitsee uuden toimitusjohtajan.

Lisätietoja:
Hämeenlinnan Teatterin hallituksen puheenjohtaja Veikko Lehtola p. 050 472 6109. Soittoajat tehtävään liittyen: 7.6.2024 klo 11-13 ja 10.6. klo 15-17.

Tervetuloa meille hommiin!

Hämeenlinnan Teatterin hallitus ja henkilökunta