Siirry sisältöön

Verkatehtaalle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti

Verkatehtaalle on myönnetty alkuvuodesta 2024 Ekokompassi-sertifikaatti. Sertifikaatti kertoo, että olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen.

Verkatehtaan ympäristövastuullisuutta kehitetään Ekokompassi-sertifikaatin puitteissa. Ekokompassi ohjaa koko talon toimintaa yhä ympäristöystävällisempään suuntaan ja kehitys on jatkuvaa.

 

Tavoitellessamme yhä ympäristöystävällisempää Verkatehdasta olemme sitoutuneet muun muassa vähentämään sähkönkulutusta ja syntyvän sekajätteen määrää sekä säästämään kiinteistöjen lämmössä.

Olemme työskennelleet vuodesta 2009 alkaen määrätietoisesti energiankulutuksen vähentämiseksi. Konkreettisia tekoja ovat olleet muun muassa aurinkovoimalan perustaminen, ilmanvaihdon optimoiminen ja vedenkulutuksen pienentäminen. Lisäksi lisäämme jatkuvasti led-valaisua sekä lajittelua.

Tammikuussa 2024 myönnetty sertifikaatti on tärkeä työkalu koko Verkatehtaalle.

”Ekokompassi-sertifiointi on meille tärkeää jo siksi, että sillä konkreettisesti voimme osoittaa sitoutumisemme kestävään kehitykseen, mutta ennen kaikkea jatkuvana muistutuksena siitä, että maailma on peruuttamattomasti muuttunut, ja meidän on osaltamme huolehdittava tästä ainoasta kotiplaneetastamme kehittämällä toimintaamme jatkuvasti vastuullisemmaksi”, kuvailee toimitusjohtaja Janne Auvinen.

Tutustu vastuullisuuteemme täällä.

Mikä Ekokompassi?

Ekokompassi on kotimainen toimialariippumaton ympäristöjärjestelmä, joka pohjautuu kansainväliseen ISO 14001 -standardiin.

Ympäristöohjelma räätälöidään organisaation omiin tarpeisiin, ja se tukee liiketoiminnan jatkuvaa kehittämistä. Ympäristöohjelma auditoidaan ulkoisesti, ja yritykselle myönnetään ympäristösertifikaatti.

Noin vuoden mittaisen sertifiointiprosessin aikana Verkatehtaan asiantuntijat tekivät tiivistä yhteistyötä Ekokompassin asiantuntijoiden kanssa. Yhteistyössä rakennettiin sertifikaatin edellyttämä pohja ja kartoitettiin Verkatehtaan ympäristövastuullisuuden nykytila sekä tavoitteet ja päätettiin toimenpiteet.