Siirry sisältöön

Verkatehtaan tuotantopäällikkö Juha Rouhikoskesta valotaidefestivaali Lux Helsingin taiteellinen johtaja

Julkaistu 1.12.2021

Verkatehtaan tuotantopäällikkö Juha Rouhikoski on valittu valotaidefestivaali Lux Helsingin taiteelliseksi johtajaksi. Tuotantopäällikön tehtäviensä ohella Rouhikoski vastaa seuraavina vuosina festivaalin taiteellisen sisällön kuratoinnista.

Rouhikoski on työskennellyt Verkatehtaalla tuotantosuunnittelijan ja -päällikön rooleissa jo vuosia. Tuotantojen suunnittelun ohella Rouhikoski on myös arvostettu valotaitelija: hän on toiminut muun muassa Suomen valotaiteen seura FLASHin puheenjohtajana ja opettanut valotaiteen tekemistä Taideyliopistossa.

Lux Helsinki järjestetään vuosittain Helsingin kantakaupungin alueella. Festivaalin reitillä esitellään monipuolisesti erilaisia valotaiteen muotoja. Jopa puoli miljoonaa vuosittaista kävijää keräävän tapahtuman taiteellisen johtajan rooli avautui vuodesta 2022 alkaen, ja vaativan hakuprosessin tuloksena Rouhikoski valittiin festivaalin taiteelliseen johtoon.

”On suuri kunnia päästä toimimaan hienosti rakennetun festivaalin taiteellisessa johdossa. Lux Helsinki on valotaidetapahtumien ehdotonta eliittiä, joten minulla on suuret saappaat täytettävänä. Ja niin niiden kuuluukin olla. Helsinkiläisillä on takapihoillaan valotaidetapahtumien kansainvälinen helmi! Odotan innolla tulevaa Luxia ja kädet syyhyten rakennan jo seuraavan vuoden sisältöä. Tavoitteeni on tehdä Luxista maailman kiinnostavin valotaidefestivaali”, Rouhikoski kertoo.

”Työt tukevat loistavasti toisiaan”

Taiteellisen johtajan roolin ohella Rouhikoski jatkaa työssään Verkatehtaan tuotantopäällikkönä.

”On valtavan hienoa työskennellä Suomen parhaan tapahtumatalon tuotantotiimissä sekä maan isoimman valotaiteen festivaalin taiteellisessa johdossa. Työt tukevat loistavasti toisiaan ja pääsen hyödyntämään osaamistani ja intohimojani monipuolisesti.”

”Juhan pitkäaikainen asema valotaiteen edelläkävijäjoukossa jatkuu luontevasti alan ykkösfestivaalin sisällön ohjaamisena. Tämä tärkeä työ vahvistaa myös meitä, ja olenkin äärimmäisen ylpeä siitä, että meidän hienon Verkatehtaamme hienojen tekijöiden osaaminen on niin korkealla tasolla, että sitä tarvitaan myös kansallisesti” kommentoi Verkatehtaan toimitusjohtaja Janne Auvinen.

Seuraava Lux Helsinki järjestetään 5.–9.1.2022 klo 17–22. Reitin ja teosten suunnittelusta sekä tuotannosta vastaa Sun Effects Oy ja kuraattoreina toimivat Lari Suominen, Ilkka Paloniemi, Christina Dvinge, Petra Martinez, Suomen valotaiteen seura FLASH ja Juha Rouhikoski.

Vuoden 2021 festivaalin peruuntumisen takia luvassa on ennätysmäärä teoksia. Noin 30 teoksen kokonaisuus jakautuu kahteen osaan: Lux1 kiertää Eläintarhan aluetta ja Lux2 levittäytyy keskustasta aina itäiseen ja pohjoiseen Helsinkiin asti.

Lue lisää Lux Helsingin verkkosivuilla.