Siirry sisältöön

Hauhon musiikkijuhlat Verkatehtaalla: Elina Vähälä & Barry Douglas

Todellinen superlatiividuo järkälemäisen ohjelman kimpussa. Konsertissa kuullaan kaikki Johannes Brahmsin sonaatit viululle ja pianolle. Harvinainen tilaisuus kuulla tähtisolistien yhteissoittoa Hämeessä.

Yhdysvaltain Iowassa syntynyt mutta jo pikkulapsena Suomeen muuttanut Elina Vähälä kuuluu Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin viulisteihin. Vähälä aloitti viulunsoiton opiskelun Lahdessa Päijät-Hämeen konservatoriossa ja sittemmin Sibelius-Akatemiassa. Opiskelujensa loppuvaiheessa hän voitti arvostetun Young Concert Artists International Auditions -kilpailun New Yorkissa vuonna 1999. Vähälä on ansainnut maineensa valovoimaisena ja poikkeuksellisen monipuolisena muusikkona laaja- alaisella ohjelmistollaan. Hän on kantaesittänyt useita kotimaisten säveltäjien viulukonserttoja ja kamarimusiikkiteoksia. Konsertoimisen ohella Elina Vähälä toimii professorina Wienin musiikin ja esittävän taiteen yliopistossa. Vähälä on Naantalin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja ja Helsinki Seriös -kamarimusiikkisarjan taiteellisen suunnitteluryhmän jäsen.

Irlantilainen pianotaiteilija Barry Douglas kuuluu alansa häikäisevimpiin nimiin. Hänen mittava uransa käynnistyi kansainvälisen Tšaikovski-pianokilpailun voitosta vuonna 1987, ja hän on vakionimi maailman arvostetuimpien konserttitalojen ja orkestereiden solistina. Suomessa hän on vieraillut useamman kerran, ”yleisö ja kriitikko olivat esityksen jälkeen aivan täpinöissään”, kirjoitti Helsingin Sanomien kriitikko Vesa Sirén Douglasin soitosta Naantalissa vuonna 2022. Barry Douglas on vuonna 1999 perustamansa Camerata Ireland -kamariorkesterin ja Clandeboye-festivaalin taiteellinen johtaja. Orkesteri tuo yhteen lahjakkaita irlantilaismuusikoita sekä Pohjois-Irlannista että Irlannin tasavallasta sekä muualla asuvia irlantilaismuusikoita. Korkeiden musiikillisten tavoitteiden lisäksi orkesteri pyrkii toimimaan osana Irlannin rauhanprosessia. Vuonna 2022 Barry Douglasille myönnettiin Brittiläisen imperiumin ritarikunnan jäsenyys (OBE) hänen ansioistaan musiikkikentällä.

Ohjelma
Johannes Brahms:
Sonaatti pianolle ja viululle nro 1 G-duuri Op. 78
Sonaatti pianolle ja viululle nro 2 A-duuri Op. 100
———
Sonaatti pianolle ja viululle nro 3 d-molli Op. 108

Yhteistyössä Helsinki Seriös -konserttisarjan kanssa.

VERKATEHTAAN LIPUNMYYNTI

0600 16 060 (0,76€/min+mpm/pvm)
Lipunmyynti ja puhelinpalvelu avoinna ma–pe klo 10–17
Paasikiventie 2, 13200 Hämeenlinna

TICKETMASTER

0600 10 800 (2€/min+mpm/pvm)
Puhelinpalvelu avoinna ma–pe klo 8–21, la klo 9–21 ja su klo 10–18
Katso kaikki myyntipisteet

AIKATAULU JA LIPUT

  • 18.11.2023 18:00
Verkatehdas, Vanaja-sali
  • 27 €
  • 9 €
  • 0 €
Osta liput

LISÄTIEDOT

Tapahtuman kesto:
2 h 15 min

Väliaika: Kyllä

Järjestäjä: Hämeenlinnan kaupunki