Siirry sisältöön

Pekka Kuusisto & Joonas Ahonen

Kendall – Birtwistle – Sanlikol – Prokofjev – Assad – Reid

Harvoin esiintyvän superduon konserttiohjelma on syntynyt osittain yhdysvaltalaisen levy-yhtiö Yarlung Recordsin aloitteesta. Suurin osa teoksista on levy-yhtiön tilauksia Yhdysvalloissa tunnetuilta ja palkituilta säveltäjiltä, jotka ovat Euroopassa vielä melko tuntemattomia. Levy ilmestyy keväällä 2023.

Yarlung Records on tunnettu minimalistisesta äänitystekniikastaan, jonka tavoitteena on tuottaa mahdollisimman lähellä elävää esitystä oleva äänite. Tulevan albumin äänitys tehtiin yhtiötä varten rakennetulla kelanauhurilla ja yhdellä AKG C24-mikrofonilla, joka on kuulunut aikanaan Frank Sinatralle.

Levytettyjen uutuusteoksien lisäksi ohjelmistossa on mm. Sergei Prokofjevin f-molli-sonaatti.

Viulisti Pekka Kuusisto on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kansainväliset Jean Sibelius -viulukilpailut voittanut suomalainen. Kuusisto on juuri aloittanut tehtävässään Helsingin kaupunginorkesterin päävierailijana ja toisena taiteellisena johtajana. Hän on myös Norjalaisen kamariorkesterin taiteellinen johtaja ja Mahler-kamariorkesterin taiteellinen partneri. Lukuisista kansainvälisistä sitoumuksistaan huolimatta Kuusisto konsertoi ahkerasti myös kotimaassaan, Hauhon musiikkijuhlilla Pekka Kuusiston esiintyminen on nyt jo kolmas.

Pianisti Joonas Ahonen on luonut mielenkiintoista uraa Euroopassa. Ahosen ohjelmisto yltää 1700-luvun lopun musiikista fortepianolla aina oman aikamme musiikin kantaesityksiin. Ahonen on Klangforum Wien -solistiensemblen ja Rödberg-fortepianotrion jäsen. Kamarimuusikkona Ahonen esiintyy säännöllisesti viulisti Pekka Kuusiston, sopraano Agata Zubelin ja viulisti Patricia Kopatchinskajan kanssa. Hauhon musiikkijuhlilla Joonas Ahonen esiintyy nyt ensimmäistä kertaa.

VERKATEHTAAN LIPUNMYYNTI

0600 16 060 (0,76€/min+mpm/pvm)
Lipunmyynti ja puhelinpalvelu avoinna ma–pe klo 10–17
Paasikiventie 2, 13200 Hämeenlinna

TICKETMASTER

0600 10 800 (2€/min+mpm/pvm)
Puhelinpalvelu avoinna ma–pe klo 8–21, la klo 9–21 ja su klo 10–18
Katso kaikki myyntipisteet

AIKATAULU JA LIPUT

  • 19.02.2023 19:00
Verkatehdas, Vanaja-sali
  • 27,50 €
  • 10 €
  • 0 €
Osta liput

LISÄTIEDOT

Tapahtuman kesto: Noin 2 h

Väliaika: Kyllä

Järjestäjä: Hämeenlinnan kaupunki

Kaikukortti: Kaikukortti käy Hämeenlinnan kaupungin järjestämiin tapahtumiin. Lisätietoja Verkatehtaan lipunmyynnistä.