Siirry sisältöön

Yritysesittely

Verkatehdas on vuonna 2007 ovensa avannut tapahtumatalo Hämeenlinnan keskustassa. Olemme olemassa, jotta Hämeenlinnassa olisi paikka järjestää erilaisia, ihmisiä yhteen kokoavia tapahtumia, olivatpa ne sitten kokouksia, konsertteja, messuja, yritystilaisuuksia – tai vaikka väestörokotuksia maailmanlaajuista pandemiaa vastaan, kuten vuonna 2021 huomattiin.

Verkatehtaan kiinteistö saneerattiin vanhaan punatiiliseen tehdaskortteliin, jossa oli toiminut kankaita valmistava Hämeenlinnan Verkatehdas Oy vuodesta 1895 lähtien. Nykyään Verkatehtaalle saapuu vuosittain yli puoli miljoonaa kävijää nauttimaan erilaisista tapahtumista.

Verkatehtaan sydän on 703-paikkainen Vanaja-sali, joka mukautuu rock-venuesta kokoustilaksi ja seminaarihallista stand up -komiikan näyttämöksi. Vanaja-salin lisäksi Verkatehtaalta löytyy monipuolisesti erilaisia ja erikokoisia tiloja, joissa voi järjestää esimerkiksi kokouksia, hybridi- tai virtuaalitapahtumia, messuja, keikkoja, yritysjuhlia, näytelmiä, asiakastilaisuuksia, seminaareja ja koulutuksia.

Verkatehdas haluaa mahdollistaa unohtumattomat tapahtumakokemukset yksityis- ja yritysasiakkailleen. Tämä toteutuu tarjoamalla mielenkiintoisen tapahtumamiljöön, helppokulkuisen sijainnin, loistavat tarjoilut sekä toimivat tekniset ratkaisut. Ennen kaikkea haluamme tarjota asiakkaille ensiluokkaista palvelua – rautaiset ammattilaisemme ovat kaiken aikaa apunanne ensimmäisestä ideasta valojen sammumiseen saakka.

Lämpimästi tervetuloa Verkatehtaalle!

Verkatehdas numeroina

Verkatehdas Oy:n
liikevaihto oli

4 287 597

euroa vuonna 2019.

Verkatehdas Oy:ssä
työskentelee

20

tapahtuma-alan rautaista ammattilaista.

Hämeenlinnan kaupunki
omistaa Verkatehdas Oy:stä

100

prosenttia.

Verkatehdas Oy
perustettiin vuonna

2007.

Verkatehtaan
kortteliin tehtiin

665 200

vierailua vuonna 2019.

Verkatehtaan Vanaja-salin
kapasiteetti on

703

istumapaikkaa.

Tasalattiajärjestelyssä
Vanaja-sali vetää

1176

ihmistä.

Verkatehtaan korttelin
kiinteistöt käsittävät lähes

30 000

kerrosneliömetriä.

Verkatehtaan korttelin
tiloissa toimii

40

yritystä, yhteisöä tai ammatinharjoittajaa.

Verkatehtaan korttelissa
työskenneltiin

297

henkilötyövuoden edestä vuonna 2019.

Korttelin toimitilojen
käyttöaste oli

99,5 %

vuonna 2019.

Verkatehdas Oy ja Hämeenlinnan Kaupungin Teatteri Oy yhdistyivät

1.1.2022.

Ympäristövastuu

Kannamme huolta ympäristöstämme ja kiinnitämme toiminnassamme erityistä huomiota ekologisuuteen ja vastuullisuuteen.

Uusiutuvan energian käyttö ja energiansäästö

Käyttämämme sähkö tuotetaan 100 % uusiutuvalla energialla. Kiinteistömme lämpiävät ja lämmin käyttövesi tuotetaan kaukolämmöllä, joka tuotetaan 91 % uusiutuvalla energialla.

Olemme työskennelleet vuodesta 2009 alkaen määrätietoisesti energiankulutuksen vähentämiseksi. Konkreettisia tekoja ovat olleet mm. ilmanvaihdon optimoiminen ja vedenkulutuksen pienentäminen. Vuoteen 2018 mennessä lämmitysenergian ominaiskulutus on saatu putoamaan 25 %.

Ravintolan toiminta

Verkatehtaan Ravintolassa minimoidaan hävikkiä monin tavoin. Keittiöhenkilökuntamme on perehdytetty hävikin pienentämiseen kiinnittämällä huomiota ruoanvalmistukseen, varastojen kiertoon ja raaka-aineiden ostamiseen.
Suosimme kotimaisia tuotteita.

80 % käyttämistämme lihasta, maitotuotteista ja vihanneksista on kotimaisia. Kuulumme Portaat luomuun -ohjelmaan ja lisäämme luomutuotteiden käyttöä.
Luovuimme muovisista kertakäyttömukeista kokonaan vuoden 2020 aikana. Minimoimme tiskattavien astioiden määrää hyvällä tarjoilujen suunnittelulla.

Kiinteistön ylläpito ja uudisrakentaminen

Olemme sitoutuneet hoitamaan kiinteistöä (14 rakennusta, lähes 30 000 kerrosneliömetriä) arvokkaana ja suojeltuna rakennettuna ympäristönä. Rakennukset ovat terveitä, niiden kunnossapito on ohjelmoitua eikä korjausvelkaa synny. Rakentamisessa käytämme aina taitavia ja ammattitaitoisia yhteistyökumppaneita sekä vastuullisesti toimivia urakoitsijoita.