Siirry sisältöön

Verkatehtaan henkilöstön, yhteistyökumppanien ja vapaaehtoisten koronarokotustyö on palkittu Kulttuuristipendillä

Julkaistu 23.5.2022
Kuvat Nina Keski-Korpela / Yle

Lähes puolitoista vuotta Verkatehtaalla kestänyt työ koronarokotusten parissa palkittiin vuoden 2021 Kulttuuristipendillä. Palkinto myönnettiin lauantaina Verkatehtaan henkilöstölle, sen yhteistyökumppaneille ja vapaaehtoisille koronarokotusten järjestämiseksi tehdystä työstä.

Hämeenlinnan kaupunki alkoi rokottamaan kaupunkilaisia koronavirusta vastaan Verkatehtaalla helmikuussa 2021. Lähes puolentoista vuoden ajan Verkatehtaalla on annettu rokotuksia tasaiseen tahtiin, kunnes 1.6. pidettävän viimeisen rokotuspäivän jälkeen rokotukset siirretään Viipurintien keskusneuvolan tiloihin.

Pitkää urakkaa rokotusten parissa juhlistettiin viime lauantaina juhlatilaisuudessa Verkatehtaalla. Juhlan yhteydessä Hämeen liitto ja Yle Häme myönsivät vuoden 2021 Kulttuuristipendin Verkatehtaan henkilöstölle, sen yhteistyökumppaneille ja vapaaehtoisille koronarokotusten järjestämiseksi tehdystä työstä.

Lähes 1,5 vuotta kestänyttä urakkaa koronarokotusten parissa juhlistettiin viime lauantaina juhlatilaisuudessa Verkatehtaalla. Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle

Hämeen liiton vt. maakuntajohtajan Jouko Ylipaavalniemen ja Yle Hämeen päällikön Teemu Kahilan luovuttaman tunnustuksen vastaanottivat Verkatehtaan henkilöstön puolesta toimitusjohtaja Janne Auvinen ja vapaaehtoisten puolesta Hämeenlinnan kaupungin terveyspalvelujen palvelupäällikkö Heli Haapala.

Myöntämisperustelujen mukaan kulttuuritehtaasta sukeutui rokottamistehdas useiden eri ammattiryhmien yhteistyöllä. Heitä ovat muun muassa rokotuksille opastajat ja jälkiseurannan henkilöt, tapahtuma-avustajat, liikenteenohjaajat, siivoojat, vahtimestarit, tekninen ja hallinnon tuotantohenkilökunta sekä ruokapalvelutyöntekijät.

Kuvassa vasemmalta Yle Hämeen päällikkö Teemu Kahila, vt. maakuntajohtaja Jouko Ylipaavalniemi, Hämeenlinnan terveyspalvelujen palvelupäällikkö Heli Haapala ja Verkatehtaan toimitusjohtaja Janne Auvinen. Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle

Koronaviruspandemian myötä Verkatehtaan tilat tyhjenivät suurelta osin, mutta rokotukset toivat niihin uudenlaista toimintaa. Rokotuksia on annettu vuorollaan lähes jokaisessa Verkatehtaan tilassa: Vanaja-salissa, Lasipihalla, Kokoushuone 2:ssa, lipunmyyntiaulassa, ravintolassa, kahvilassa, 2. ja 3. kerroksen lämpiöissä sekä Kehräämössä.

Parhaimmillaan Verkatehtaalla on saatettu antaa päivässä jopa 1200 rokotetta. Rokotusten tahti on vaihdellut jonkin verran: kevään 2022 aikana rokotuksia on annettu pääosin yhtenä tai kahtena päivänä viikossa, aiemmin rokotuksia oli yleensä kolmena tai neljänä päivänä viikossa. Verkatehtaalla on annettu rokotuksia pääsääntöisesti ajanvarauksen kautta, mutta ajoittain on pidetty myös walk in -päiviä.

Toiseksi viimeinen rokotuspäivä Verkatehtaalla pidetään keskiviikkona 25.5. klo 9–17.35 ja viimeinen rokotuspäivä keskiviikkona 1.6. klo 9–16.30.

Lue Ylen uutinen aiheesta.
Lue Hämeen liiton uutinen aiheesta.
Lue lisää Verkatehtaan rokotuspisteen toiminnasta.