Siirry sisältöön

Tietoa koronarokotuksista Verkatehtaalla

Julkaistu 8.10.2021
Päivitetty 31.5.2022

Hämeenlinnan kaupunki on rokottanut väestöä koronavirusta vastaan Verkatehtaalla alkaen 18.2.2021. Rokotukset Verkatehtaalla jatkuvat kesäkuun alkuun saakka: viimeinen rokotuspäivä Verkatehtaalla on 1.6.2022. Löydät tältä sivulta lisää tietoa Verkatehtaan koronarokotuspisteen toiminnasta.

Lisätietoa koronarokotuksista, ajanvarauksesta ja rokotusten etenemisestä löydät myös Kanta-Hämeen yhteiseltä koronarokotussivustolta, Hämeenlinnan kaupungin verkkosivustolta ja THL:n verkkosivustolta.

Ajanvaraus

Koronavirusrokotukseen tulee varata aika etukäteen. Hämeenlinnan asukkaat voivat tehdä ajanvarauksen sähköisesti osoitteessa hameenlinna.terveytesi.fi tai soittamalla numeroon 03 6219 893.

Poikkeuksena tähän on ilman ajanvarausta toimivat walk in -rokotukset, joihin ei tarvitse varata aikaa etukäteen. Walk in -rokotuksissa asiakkaat rokotetaan saapumisjärjestyksessä, joten varauduthan odottamaan omaa vuoroasi. Tulevien walk in -rokotusten ajankohdat löydät alta, mikäli sellaisia on ohjelmassa.

5–11-vuotiaiden rokotukset

Hämeenlinnan kaupunki on aloittanut myös 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset Verkatehtaalla. Lasten rokote on eri kuin aikuisille suunnattu rokote.

Ajan 5–11-vuotiaiden koronarokotukseen voi varata uudessa ajanvarauspalvelussa, osoitteessa nettiaika.fi/HMLrokotukset. Lisätietoa 5–11-vuotiaiden rokotuksista löydät täältä.

Novavax-koronarokotukset

Voit varata ajan Verkatehtaalle myös Novavax-koronarokotukseen. Novavax-rokotteella on myyntilupa 18 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien rokottamiseen.

Kansallisen ohjeistuksen mukaan rokotetta annetaan henkilöille, joille ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. Lisäksi kohderyhmää ovat etenkin ne 60 vuotta täyttäneet ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, jotka eivät ole vielä saaneet yhtään rokoteannosta.

Rokotteita voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan. Lisätietoa Novavax-rokotteesta löydät täältä.

Rokotusten aikataulut

Rokotukset Verkatehtaalla jatkuvat kesäkuun alkuun saakka. Jäljellä olevat rokotuspäivät:

 • ke 18.5. klo 9–17.35
 • ke 25.5. klo 9–17.35
 • ke 1.6. klo 9–16.30

Viimeisen rokotuspäivän jälkeen rokotukset siirtyvät Viipurintien keskusneuvolan tiloihin.

Saapuminen rokotuksiin

Verkatehdas sijaitsee Hämeenlinnan keskustassa, osoitteessa Paasikiventie 2, 13200 Hämeenlinna.

Verkatehtaan pysäköintitilat ovat rajalliset, joten suosithan mahdollisuuksien mukaan henkilöauton sijasta muita saapumisvaihtoehtoja. Löydät lisätietoa eri vaihtoehdoista Saapuminen-sivulta.

Huomioithan saapuessasi myös seuraavat asiat:

 • Rokotuspäivinä pysäköintialueellamme on liikenteenohjaus.
 • Pysäköinti rokotuspäivinä Verkatehtaan pysäköintialueella on ilmaista.
 • Saavuthan sisälle rakennukseen noin 5 minuuttia ennen rokotusajan alkamista. Näin varmistat, että rokotuspaikalla vietetty aika on mahdollisimman lyhyt ylimääräisten kontaktien välttämiseksi.
 • Rokotuksiin saapuminen tapahtuu Verkatehtaan pääsisäänkäynnin kautta, joka löytyy rakennuksen Vanajaveden puoleiselta sivulta.

Joulukuusta 2021 alkaen rokotuskopit siirtyvät Verkatehtaan lämpiöistä Kehräämöön. Kehräämö sijaitsee Verkatehtaan päärakennuksen välittömässä yhteydessä, eikä siirto aiheuta muutoksia saapumiseen. Saapuminen tapahtuu yhä Verkatehtaan pääsisäänkäynnin kautta, ja asiakkaat ohjeistetaan oikealle pisteelle.

Toiminta Verkatehtaalla rokotusten aikana

Huomioithan seuraavat asiat rokotusten aikana:

 • Tule rokotukseen vain terveenä.
 • Tule rokotukseen vain varatulle ajalle (pois lukien walk in -rokotukset).
 • Käytä kasvomaskia.
 • Desinfioi kädet saapuessa ja poistuessa.
 • Säilytä turvavälit muihin odottaessasi.
 • Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille odottaessasi.
 • Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti.
 • Varaudu jäämään tarkkailuun 15 minuutin ajaksi rokottamisen jälkeen.