Siirry sisältöön

Tervetuloa Verkatehtaan uudelle verkkosivustolle

Julkaistu 8.10.2021
Teksti Oskari Raunio, markkinointisuunnittelija

Tervetuloa selaamaan Verkatehtaan uutta verkkosivustoa! Tässä blogitekstissä avataan verkkosivuston uudistusprojektin vaiheita ja ohjeistetaan uuden sivuston käytössä.

Koronavirus on koetellut Verkatehdasta, kuten koko tapahtuma-alaa ja maailmaa. Maaliskuun 2020 jälkeen tyhjentyneet tapahtumakalenterit ja hiljentyneet kokoushuoneet antoivat kuitenkin tilaisuuden pysähtyä hetkeksi miettimään, miten Verkatehtaan toimintaa voitaisiin kehittää. Kehityskohteeksi nousi yrityksen verkkosivusto, varsinkin nyt kun pandemiatilanteen myötä digitalisaatio on koko maailmassa saanut vielä lisää kierroksia alleen.

Toinen selkeä uudistukseen ajanut tekijä oli se, että vuoden 2021 aikana poimittujen analytiikkaraporttien mukaan jo noin 60 prosenttia liikenteestä verkatehdas.fi -sivustolle tulee mobiililaitteiden kautta. Tämä lukema todennäköisesti tulee jatkossa yhä kasvamaan, ja se ajoi kehittämään sivustoa erityisesti mobiiliselaajien tarpeet huomioiden.

Kumppani projektiin Verkatehtaan korttelin sisältä

Verkkosivuston uudistusprojektia käynnisteltiin alkuvuodesta 2021. Verkatehtaan korttelissa sijaitsee upea luovan alan toimijoiden yhteisö, eikä tämän takia ollut syytä mennä merta edemmäs kalaan, kun kumppania verkkosivustoprojektiin alettiin etsiä. Perinteikäs hämeenlinnalaistoimija Mainostoimisto Precis on jo pitkään pitänyt majaansa korttelissa. Precis myös sai tänä vuonna tapahtuneen yrityskaupan myötä reippaasti lisää verkkosivuosaamista, kun alun perin riihimäkeläislähtöinen Parooninmäen Moukari liitettiin osaksi yritystä. Työskentely osaavien ammattilaisten kanssa oli alusta asti sujuvan mutkatonta.

Isoin dilemma projektin aikana oli, miten Verkatehtaan korttelin monipuolisuus saadaan paketoitua mahdollisimman yksinkertaiseksi ja selkeäksi käyttäjäkokemukseksi. Perinteisesti tapahtumakalenteri ja saapumisohjeistus ovat olleet suosituimpia kohteita sivuilla, mutta näiden lisäksi verkatehdas.fi -sivuston tulee palvella esimerkiksi tapahtumajärjestäjien, toimitila-asiakkaiden ja ravintolavieraiden tarpeita.

Ja vaikka mobiiliystävällisyys olikin selkeä lähtökohta, muidenkaan näyttölaitteiden käyttäjiä ei voitu aliarvioida. Verkatehtaan sivuilla vieraillaan paljon myös työasioiden puolesta, jolloin kasvojen edessä usein on desktop-mallinen näyttö. Edellä mainitut tekijät aiheuttivat haasteensa, mutta tiiviillä yhteispelillä sekä asiakastarpeiden kartoituksella ongelmat saatiin vähä vähältä selkiytymään yhtenäiseksi paketiksi.

Mitä sivustolta löytyy ja kenelle?

Tapahtumat-osio on omistettu pääasiassa tapahtumavierailijoille. Osiossa pääsee selailemaan tulevia tapahtumia, tilaamaan väliaikatarjoiluja ja lukemaan kävijöille suunnattuja infoja. Tapahtumaosio ohjaa myös pääsylippujen hankinnassa, halusitpa sitten tehdä ostokset paikan päällä, verkossa tai puhelimessa.

Järjestäjille-osio on tarkoitettu, niin kuin nimestä huomaa, tapahtumien järjestäjille. Olitpa järjestämässä kokousta yhdistykselle, gaalailtaa yritykselle tai vaikkapa tv-tuotantoa, niin tästä osiosta löydät monipuolisia ideoita, esittelyjä tiloista, yksityiskohtaista tietoa tekniikasta sekä tietoa ohjelma- ja majoitusratkaisuista.

Ruoka ja juoma ovat olennainen osa mitä tahansa tapahtumakokemusta. Tämän takia kokosimme ravintolat-osioon informaatiota Verkatehtaan korttelin ravintolatarjonnasta. Ravintolatoimijoiden lisäksi Verkatehtaan toimitilat pullistelevat mahtavia yrityksiä, yhteisöjä ja ammatinharjoittajia. Heihin pääset tutustumaan toimitilat-osiossa.

Rakenteen viimeinen, muttei suinkaan vähäisin, osio on tietoa meistä, joka jakautuu kahteen osaan. Info-osiosta löydät monipuolisen tietopaketin Verkatehtaaseen liittyvistä asioista, kuten henkilöstöstä, rekrytoinnista, historiasta ja aukioloajoista. Toisessa osiossa kurkistetaan enemmän kulissien taakse: osio on omistettu uutisille, tarinoille, jutuille, kuville, teksteille ja videoille, joiden avulla pyrimme avaamaan tapahtumatuotantojen maailmaa kulissien toiselta puolen katsottuna. Osiosta löydät tietoa Verkatehtaan korttelin ajankohtaisista asioista, tapahtumista ja toiminnasta.

Kerro mielipiteesi uudesta sivustosta

Vaikka verkkosivun uudistustyö on ollut suuri projekti, se on kuitenkin vain lähtölaukaus sivuston jatkuvalle kehitykselle. Olethan siis yhteydessä, jos uudessa sivustossa on jotain kehitettävää, sivustolta puuttuu mielestäsi jotain, jokin osio on erityisen hyvä tai löydät vaikkapa kirjoitusvirheen. Niitäkin sekaan varmasti mahtuu. Palautetta voit antaa täällä.

Kiitos jo etukäteen ja mukavia selailuhetkiä!