Siirry sisältöön

Verkatehtaan monipuoliset tilat toimivat näyttämönä Hyvin sanottu -keskustelufestivaalille

Julkaistu 18.10.2022
Kuvat Oskari Raunio, Tiina Inkiläinen

Uuden keskustelutapahtuman järjestelyt sujuivat hienosti, kun Ylen, Hämeenlinnan kaupungin ja Erätauko-säätiön järjestämä Hyvin sanottu innosti kansalaisia osallistumaan suomalaisen keskustelukulttuurin kehittämiseen. Kaksipäiväisen festivaalin kymmenet eri aihepiirejä käsitelleet keskustelut valtasivat suuren osan Verkatehtaan tiloista.

Ensimmäistä kertaa järjestetty Hyvin sanottu -keskustelufestivaali keräsi keskustelijoita Verkatehtaalle 30.9.–1.10.2022. Ylen, Hämeenlinnan kaupungin ja Erätauko-säätiön järjestämän tapahtuman keskusteluja pääsi seuraamaan sekä livenä Verkatehtaalla että Yle Areenan striimien kautta. Keskustelijoina oli mukana esimerkiksi näyttelijöitä, poliitikkoja, urheilijoita, muusikkoja ja asiantuntijoita – sekä tavallisia kansalaisia.

”Kokonaisuutena kaikki Hyvin sanottu -keskustelufestivaaleillamme meni tosi hienosti – niin ennen tapahtumaa kuin myös tapahtumapäivinä”, iloitsee Hyvin sanottu – Bra sagt -hankkeen päätuottaja Markus Liimatainen.

Hyvin sanottu järjestettiin tänä syksynä ensimmäistä kertaa. Täysin uusi tapahtuma vaati etukäteen paljon suunnittelua ja järjestelyä, sekä yksityiskohtien hiomista. ”Yhteistyö Verkatehtaan kanssa oli helppoa, sujuvaa ja ratkaisukeskeistä. Kommunikointi sujui hienosti ja kaikessa tekemisessä korostui se, että teimme tapahtumaa yhdessä. Lisäksi talosta osallistuttiin ideointiin, mistä oli meille paljon hyötyä”, kertoo Liimatainen.

Positiivisia keskustelukokemuksia luomassa

Viisivuotinen Hyvin sanottu -hanke on Ylen ja Erätauko-säätiön vetämä ja sen tavoitteena on edistää suomalaista keskustelukulttuuria luomalla turvallisia keskusteluympäristöjä. Verkatehtaalla keskusteluja oli kolmentyyppisiä: julkisia, luottamuksellisia ja pop up -keskusteluja.

Vanaja-salissa käytiin seitsemän julkista keskustelua, jotka striimattiin tapahtumapäivinä Yle Areenaan. ”Vanaja-sali ei ole lähtökohtaisesti tehty tv-studioksi, mutta saimme silti rakennettua saliin näyttävän ja toimivan tv-studion. Henkilökunta hoiti kuvaukset, äänen ja valaisun todella ammattitaitoisesti, minkä ansiosta striimit sujuivat hyvin”, Liimatainen kertoo. Nämä keskustelut ovat katsottavissa Yle Areenassa myös jälkikäteen.

”Tilat ja monet kalusteet sopivat todella hyvin eri tarpeisiimme”

Vanaja-salin lisäksi julkisia keskusteluja käytiin elokuvateatterin BioRex Prime -salissa. Pop up -keskusteluja käytiin eri puolilla Verkatehtaan tiloja ja pihalta löytyi myös sauna, johon sai mennä löylyihin keskustelemaan.

Luottamuksellisia keskusteluja käytiin pienryhmissä eri kokoustiloissa. Kokoustiloille rakennettiin tapahtuman ajaksi persoonalliset sisustukset, ja tilat nimettiin sisutusten mukaan. Kokouskeskuksen tiloista löytyi olohuone nojatuoleineen ja sohvineen, sekä vehreä puutarha. Verkatehtaan Studioon taas oli tehty leirinuotio, jonka ympärille keskustelijat asettuivat.

”Keskustelufestivaaleilla hyödynsimme ensimmäisen ja toisen kerroksen useita tiloja erityyppisiin keskusteluihin. Vaikka toimme myös omia kalusteita ja lavasteita paikalle, Verkatehtaan tilat ja monet kalusteet sopivat todella hyvin eri tarpeisiimme. Ammattitaito välittyi tila-asioissakin”, Liimatainen sanoo.

Onnistunut tapahtuma keräsi kiitosta

Hyvin sanottu -festivaali näkyi monipuolisesti Verkatehtaan alueella jo ennen tapahtumaa. Tapahtuman violetti teemaväri näkyi muun muassa julkisivun 8-metrisissä seinäbanderolleissa, Vanajaveden äärellä seisovissa lipputangoissa, alueen julistekaapeissa sekä Verkatehtaan päärakennuksen digitaalisilla näytöillä.

Tapahtumapäivinä tilat ulkoalueita myöten täyttyivät hedelmällisistä keskusteluista ja innostavista kohtaamisista. Uuden tapahtuman eri osa-alueet ja yksityiskohdat saatiin kasattua hyvin onnistuneeksi kokonaisuudeksi.

”Saamamme palautteen perusteella keskustelufestivaalimme oli innostava, kunnioittava, tarpeellinen ja ajatuksia herättävä. Se, että saimme samasta talosta kaikki palvelut – catering, striimi, tilajärjestelyt – auttoi ensimmäistä kertaa järjestettyä tapahtumaamme onnistumaan”, Liimatainen tiivistää.

Katso striimitallenteita keskusteluista:

Onko toivossa yhä hyvä elää? -keskustelussa omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan toivosta jakavat laulaja Katri Helena, kansainvälisesti menestynyt näyttelijä Jasper Pääkkönen, uransa päättänyt koripalloilija Shawn Huff sekä vakavasti loukkaantunut laskettelija ja puhuja Pekka Hyysalo.

Oma koti kullan kallis – kodin merkitys -keskustelussa kodin merkityksestä puhuvat vuoden 2021 pakolaismies Ahmed Mesaedy, yrittäjä ja äitiysfysioterapeutti Piritta Hagman, näyttelijä Jussi Vatanen sekä Lotta ja pappa -duosta tuttu kirjailija ja videobloggaaja Lotta-Sofia Saahko.

Selaa tapahtuman kuvakavalkadia:

Lue lisää:

Tapahtumaa järjestämässä?
Anna meidän auttaa.

”Verkatehdas on laadukas yhdistelmä toimivia tiloja ja intohimoista tapahtumaosaamista. Toteutamme parhaimmat järjestelyt ja autamme sinua saavuttamaan tilaisuutesi tavoitteet.”

Rita Kujanpää, myyntipäällikkö
+358 40 868 2158
rita.kujanpaa@verkatehdas.fi

Desire Lindell-Hautala, myynti- ja tapahtumakoordinaattori
+358 50 595 6704
desire.lindell-hautala@verkatehdas.fi

Rita Kujanpää
Desire Lindell-Hautala

Lisää asiakastarinoita

Tapahtumatoimisto TAPAUS toteutti 2M-IT:n kehityspäivän 6.5.2022 Verkatehtaalla.
06.10.2022
Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontui kevään aikana kahdesti Verkatehtaalla. Tapahtumien suunnittelu eteni yhdessä Verkatehtaan asiantuntijoiden kanssa mutkattomasti. ”Saimme joustavaa palvelua ja kaikki toimi hyvin, vaikka suunnitelmamme ja tarpeemme muuttuivat matkalla”, kertaa Kanta-Hämeen hyvinvointialueen valmistelutoimiston viestintäpäällikkö Suvi Turunen.
09.05.2022
Hämeenlinna koordinoi Kanta-Hämeen Oikeus oppia -hanketta, joka kuuluu Opetus- ja kulttuuriministeriön kaksivuotiseen Oikeus oppia -ohjelmaan. Alkuvuodesta 2022 hankkeen tiimoilta syntyi tarve työpajojen järjestämiseen hieman eri kokoisille, noin 5–30-henkisille, työryhmille. Tekstissä asiakkaamme kertoo, miten työpajojen järjestäminen Verkatehtaalla on sujunut ja miten työpajoissa on hyödynnetty kokoustilojamme.
25.03.2022