Siirry sisältöön

Talent Suomi 2021 sujui upeasti poikkeusoloista huolimatta

Julkaistu 8.10.2021
Kuvat Tommi Kantanen ja Ann-Mari Virta

Talentin rakennus Vanaja-salissa, Verkatehdas 2021

Tuotanto vaati mittavat lavasterakenteet.

Vuoden 2021 Talent Suomen kuvaukset osuivat keskelle koronapandemiaa. Joustavien tilaratkaisujen ja toimivan yhteistyön ansiosta tuotanto pystyttiin viemään maaliin upealla tavalla.

Maailman suosituimpien ohjelmaformaattien joukkoon kuuluva Got Talent rantautui Hämeenlinnaan ja Verkatehtaalle, kun Talent Suomen alkukarsintakuvaukset aloitettiin syyskuussa 2020. Alkukarsintojen viiden kuvauspäivän aikana kuvattiin noin 100 esitystä, joista tähtituomaristo valikoi parhaat semifinaaleihin. Suurin osa esityksistä taltioitiin Verkatehtaan Vanaja-salissa, mutta muutamia esityksiä vietiin myös Verkatehtaan korttelin ulkoalueille, mikä toi oman lisämausteensa alkukarsintoihin.

”Tällä kertaa esityksiä toteutettiin myös ulkona. Siitä saatiin ihan uusia ulottuvuuksia, mitä ei näyttämölle pystyisi rakentamaan” totesi Jorma Uotinen Iltalehden haastattelussa 8.1.2021. Uotisen lisäksi Talent-tuomaristoon kuuluivat Ernest Lawson, HP Parviainen sekä Krista Siegfrids. Ohjelman juontajana toimi Mikko Leppilampi.

Talent Vanaja-salin valosillalta, Verkatehdas 2021

Tältä näytti Vanaja-salin valosillalta Talentin livelähetyksen aikana.

Koronapandemia aiheutti omat haasteensa tuotannolle

Talent saapui kotikatsomoihin MTV3-kanavan ja MTV-palvelun kautta 7.2.2021 alkaen. Aluksi tv:stä ihasteltiin syksyllä kuvattuja alkukarsintoja, kunnes maaliskuun loppupuolelta alkaen siirryttiin livenä kuvattuihin semifinaaleihin. Tuotantokauden huipensi 11.4. kuvattu suora finaalilähetys, jonka lopuksi voittajaksi kruunattiin kuusankoskelainen sirkusryhmä Sirkus Bravuuri.

Talentin tuotannosta vastasi Fremantle Finland Oy. Tuotannolle perustettiin kuvausten ajaksi päämaja Verkatehtaan kokouskeskuksen VIP-kokoustilaan, minkä lisäksi Vanaja-sali ja muut kuvauspaikat varusteltiin asiaan kuuluvalla kalustolla. ”Meidät otettiin Verkatehtaalle vastaan sellaisella lämmöllä ja alttiudella, että parempaa saa etsiä”, Fremantlen tuottaja Piia Puntola kuvaili finaalihuipennuksen jälkeen.

Talentin kuvaukset osuivat keskelle koronaviruspandemiaa. Alkukarsintakuvausten aikana syksyllä 2020 pandemiatilanne Kanta-Hämeessä ja Suomessa oli vielä sen verran kohtalainen, että kuvauksiin saatettiin ottaa rajattu määrä live-yleisöä kannustamaan kilpailijoita. Livekevään aikana yleisöä ei valitettavasti saatu paikan päälle Vanaja-saliin, koska pandemiatilanne ei sitä mahdollistanut.

Verkatehtaan tiloissa runsaasti upeita kuvauskohteita

Verkatehtaan tilat osoittivat tuotannon aikana monipuolisuutensa ja joustavuutensa. Alkukarsinnoissa esimerkiksi Cageriders-ryhmän surmanajo taltioitiin Verkatehtaan piha-alueella. Semifinaalivaiheeessa surmanajoa ei voitu toteuttaa maaliskuun viileässä ulkoilmassa, joten surmanajopallo vietiin Verkatehtaan avaralle Lasipihalle.

Verkatehtaan tilat pääsivät oikeuksiinsa esitysten lisäksi myös odotus- ja taukotiloina, sekä erilaisten inserttien kuvauspaikkana. Verkatehtaalla aiemmin vierailleet saattoivat tunnistaa tv:stä esimerkiksi Verkatehtaan korttelin sisäpihan, Studio-kokoustilan tai 2. ja 3. kerroksen lämpiötilat.

Talentin finaaliin selviytyi myös Verkatehtaan korttelissa studiota pitävän Tanssikoulu TR Studion loistava tanssiryhmä TR Urban Crew. Verkatehtaan korttelista löytyy valtavasti hienoja toimijoita ja lahjakkaita tekijöitä!

Katso kaikki Talent-esitykset MTV-palvelussa.
Katso Verkatehtaan kuvapankista, miltä tv-kameroiden takana näytti.

Tapahtumaa järjestämässä?
Anna meidän auttaa.

”Verkatehdas on laadukas yhdistelmä toimivia tiloja ja intohimoista tapahtumaosaamista. Toteutamme parhaimmat järjestelyt ja autamme sinua saavuttamaan tilaisuutesi tavoitteet.”

Rita Kujanpää, myyntipäällikkö
+358 40 868 2158
rita.kujanpaa@verkatehdas.fi

Desire Lindell-Hautala, myynti- ja tapahtumakoordinaattori
+358 50 595 6704
desire.lindell-hautala@verkatehdas.fi

Rita Kujanpää
Desire Lindell-Hautala

Lisää asiakastarinoita

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta on energinen ja särmikäs lähes sadan hengen joukko nuoria ja taitavia asevelvollisuuttaan suorittavia miehiä ja naisia. Hämeenlinnan lähistöllä Panssariprikaatissa majaansa pitävä Varusmiessoittokunta on tuttu näky Verkatehtaalla – myös tämän vuoden Suomipoppia!-pääkiertue käynnistettiin Vanaja-salissa harjoituspäivän ja kahden konsertin voimin.
20.10.2022
Hämeenlinna koordinoi Kanta-Hämeen Oikeus oppia -hanketta, joka kuuluu Opetus- ja kulttuuriministeriön kaksivuotiseen Oikeus oppia -ohjelmaan. Alkuvuodesta 2022 hankkeen tiimoilta syntyi tarve työpajojen järjestämiseen hieman eri kokoisille, noin 5–30-henkisille, työryhmille. Tekstissä asiakkaamme kertoo, miten työpajojen järjestäminen Verkatehtaalla on sujunut ja miten työpajoissa on hyödynnetty kokoustilojamme.
25.03.2022
Yrityskilpailu Linnan Business Turnajaiset valtasi Verkatehtaan 16.12.2021, kun voittajat ratkottiin Vanaja-salin finaalissa yleisön ja tuomariston edessä. Tapahtuman järjestäjän, Linnan Kehityksen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kati Tiitolan mukaan tapahtuma onnistui yli odotusten.
10.01.2022