Siirry sisältöön

Varusmiessoittokunnan pääkiertueen avauskonsertit onnistuivat: ”Vanaja-sali on erittäin hyvä paikka toteuttaa suurempiakin tuotantoja niin tekniikan kuin esiintyjienkin kannalta”

Julkaistu 20.10.2022
Kuvat Leevi Aila, Emil Laaksonen ja Pasi Visakivi

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta on energinen ja särmikäs lähes sadan hengen joukko nuoria ja taitavia asevelvollisuuttaan suorittavia miehiä ja naisia. Hämeenlinnan lähistöllä Panssariprikaatissa majaansa pitävä Varusmiessoittokunta on tuttu näky Verkatehtaalla – myös tämän vuoden Suomipoppia!-pääkiertue käynnistettiin Vanaja-salissa harjoituspäivän ja kahden konsertin voimin.

Suomipoppia! kiersi elokuun kahden viimeisen viikon aikana läpi Suomen konserttisaleja. Kiertue käynnistyi perinteiseen tapaan Vanaja-salista, jossa soittokunta teki ensin 15. elokuuta viimeisen harjoituksensa ennen kiertueen alkua. Tiistaina 16. ja keskiviikkona 17. elokuuta soittokunta pääsi tositoimiin Vanaja-salin runsaslukuisen yleisön eteen.

”Konserttimme onnistuivat todella hyvin, ja Verkatehdas oli tässä ratkaisevassa asemassa. Jo perinteeksi muodostunut preppipäivä ennen varsinaisia konsertteja on osoittautunut miltei ratkaisevaksi tekijäksi kiertueen toteutumisessa, jotta saamme tekniikkamme hiottua ennen varsinaisen kiertueen alkua”, kertoo Varusmiessoittokunnan tuottaja, kersantti Tuukka Turunen.

Varusmiessoittokunta on Verkatehtaalle tuttu ja erittäin mieluinen vieras. ”Konserttiemme tuotannot yhteistyössä Verkatehtaan henkilökunnan kanssa ovat toimineet aina saumattomasti. Toimintatavat ja -mallit ovat vuosien saatossa vakiintuneet”, Turunen sanoo.

Varusmiessoittokunnan konserttikalenterin löydät täältä. Kuva: Leevi Aila

”Kertaakaan ei ole tullut tilannetta vastaan, että jokin asia olisi jäänyt hoitamatta”

Verkatehtaan sydän, Vanaja-sali, palvelee suurenkin kokoonpanon soittokuntaa hyvin: ”Vanaja-sali on erittäin hyvä paikka toteuttaa suurempiakin tuotantoja niin tekniikan, kuin lavalla esiintyvän henkilöstönkin kannalta.”

Verkatehtaalla on jo rakennusvaiheesta alkaen pidetty huolta, että tapahtumien järjestäjille kaikki on mahdollisimman yksinkertaista ja sujuvaa. Tämä näkyy monin eri tavoin: esimerkiksi lastausväylien suunnittelussa, takahuonetilojen mitoituksessa, teknisten ratkaisujen yhteensopivuudessa ja tietenkin henkilökunnan palvelualttiudessa.

”Lastaus- ja sisääntuloväylät on suunniteltu palvelemaan työympäristöä, ja talon henkilökunta on ammattitaitoista ja palvelualtista. Kertaakaan ei ole tullut tilannetta vastaan, että jokin asia olisi jäänyt hoitamatta”, Turunen kommentoi työympäristöä ja jatkaa: ”Takahuonetilat ovat riittävät myös meille, joilla tapahtumaa on toteuttamassa lähemmäs sata henkeä.”

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta muodostetaan vuosittain noin sadasta ikäluokkansa taitavimmasta kutsuntaikäisestä muusikosta, teknikosta ja viestinnän asiantuntijasta. Kuva: Emil Laaksonen

Vanaja-salin mukautuva akustiikka kerää kiitosta

Suomipoppia!-kiertueella soittokunta esitti kansan rakastamia nostalgisia kappaleita vuosien varrelta. Musiikkisanomaa levitti suuri kokoonpano, johon kuuluu muun muassa sinfoninen puhallinorkesteri, jousisto ja kaksi pop-rock-komppibändiä laulajineen.

Soittokunnan kokoonpanon laajuus ja monipuolisuus asettavat vaatimustason korkealle myös esiintymistilojen osalta. Vanaja-salin mukautuvan akustiikan ansiosta korkea laatutaso pystytään saavuttamaan. ”Vanaja-sali on yksi harvoista Suomen saleista, jonka akustiikka saadaan palvelemaan tämän kokoonpanon tarpeita hyvin”, kertoo Turunen.

Vanaja-salin erikoisuus onkin, että se palvelee hyvin laajasti erilaisia esityssisältöjä aina klassisesta musiikista rock-keikkoihin, ja keynote-puheista teatteriesityksiin. Mukautuvuus mahdollistetaan akustisilla seinillä ja verhoilla, joilla salin jälkikaiunta-aikaa ja sointia muunnellaan, sekä katsomolla, jonka asettelua voidaan vaihtaa teatterimuodon, klubikatsomon ja tasalattia-asetelman välillä.

Konsertin järjestäminen Verkatehtaalla on vaivatonta laadukkaan tekniikkan ja henkilökunnan palvelualttiuden ansiosta.

Verkatehtaan Vanaja-sali palvelee hyvin eri musiikkityylejä aina klassisesta musiikista rock-keikkaan. Salin jälkikaiunta-aikaa muunnellaan akustisilla seinillä ja verhoilla. Kuva: Pasi Visakivi

Yleisö löysi paikalle

Teknisten ja akustisten nyanssien onnistumisen lisäksi myös tärkein toteutui: yleisö löysi hyvin paikalle, piti näkemästään ja jakoi kiitosta hienoista illoista. Molemmat konsertit vetivät noin 500-henkisen yleisön. ”Koronapandemian jälkeen oli odotettavaa, ettei molempia konsertteja saada täyteen myytyä, ja olikin iloinen yllätys, että yleisöä oli näin runsaasti”, Turunen kiittelee hämeenlinnalaisyleisöä.

”Konserttien tuotannossa Verkatehtaalla parasta joka kerta on henkilökunta ja joustava yhteistyö. Verkatehtaan tiimit toimivat tilaajan kannalta todella hyvin yhteen. Apu ja tuki, jonka Verkatehtaan henkilöstö tarjoaa, on ainutlaatuista ja mieleenpainuvaa”, Turunen päättää.

Suunnitteletko konsertin, esityksen tai muun yleisötapahtuman järjestämistä? Lue lisää linkin kautta.

Vanaja-salin monipuolisuus tukee erilaisten konserttien järjestämistä.

Mukautuvan akustiikan lisäksi myös salin permanto on muunneltavissa. Nousevan katsomon lisäksi saliin voidaan virittää tasalattia (kuvassa) tai terassitasoilla varusteltu klubikatsomo. Kuva: Pasi Visakivi

Tapahtumaa järjestämässä?
Anna meidän auttaa.

”Verkatehdas on laadukas yhdistelmä toimivia tiloja ja intohimoista tapahtumaosaamista. Toteutamme parhaimmat järjestelyt ja autamme sinua saavuttamaan tilaisuutesi tavoitteet.”

Rita Kujanpää, myyntipäällikkö
+358 40 868 2158
rita.kujanpaa@verkatehdas.fi

Desire Lindell-Hautala, myynti- ja tapahtumakoordinaattori
+358 50 595 6704
desire.lindell-hautala@verkatehdas.fi

Rita Kujanpää
Desire Lindell-Hautala

Lisää asiakastarinoita

Uuden keskustelutapahtuman järjestelyt sujuivat hienosti, kun Ylen, Hämeenlinnan kaupungin ja Erätauko-säätiön järjestämä Hyvin sanottu innosti kansalaisia osallistumaan suomalaisen keskustelukulttuurin kehittämiseen. Kaksipäiväisen festivaalin kymmenet eri aihepiirejä käsitelleet keskustelut valtasivat suuren osan Verkatehtaan tiloista.
18.10.2022
aupunginjohtajaehdokkaiden Haastattelutilaisuus Vanaja-salissa, Verkatehdas 2021
Kun Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala kertoi jäävänsä eläkkeelle, alkoi uuden kaupunginjohtajan rekrytointi. Prosessi huipentui toukokuussa 2021 Vanaja-salin lavalla, kun uudet kaupunginjohtajaehdokkaat Aija Tuimala ja Olli-Poika Parviainen esittäytyivät hämeenlinnalaisille. Esittely- ja haastattelutilaisuus striimattiin kaupunkilaisille suorana.
19.11.2021
Talentin rakennus Vanaja-salissa, Verkatehdas 2021
Vuoden 2021 Talent Suomen kuvaukset osuivat keskelle koronapandemiaa. Joustavien tilaratkaisujen ja toimivan yhteistyön ansiosta tuotanto pystyttiin viemään maaliin upealla tavalla.
08.10.2021