Siirry sisältöön

Verkatehtaan korttelin toimijat: Rina Dhakalin luovuus versoo inspiroivassa tehdasmiljöössä

Julkaistu 20.12.2021
Teksti Hanna Laaksonen
Kuvat
Rina Dhakal

Verkatehtaan kortteli tarjoaa toimitilat tällä hetkellä noin 30:lle pääasiassa luovan alan, kulttuurin tai taiteen toimijalle. Korttelissa mahdollisuuksia on monia; tiloja on pienistä studioista aina isoihin näyttely- tai harrastustiloihin.

Seuraavassa tutustumme Art and Joyn Rina Dhakaliin, joka kertoo ajatuksiaan yrittäjyydestä Verkatehtaan korttelissa.  Rinan persoonallinen toimitila, Omata, sijaitsee Verkatehtaankujalla.

Rinan yritys Art and Joy rakentuu luovuuden ympärille ja toiminnan kenttä on laaja. ”Haluan inspiroida luovaan itseilmaisuun ja tarjoan erilaisia mahdollisuuksia syventää luovan ilmaisun kautta omaa itsetuntemusta. Taide on upea väylä luoda ja löytää merkitystä kaaoksen keskellä, eikä luovuuden ilo ole koskaan kaukana, koska olemme kaikki synnynnäisesti luovia ihmisiä”, toteaa Rina.

Miksi juuri Verkatehtaan kortteli?

Palataan hetki ajassa taaksepäin. Rina Dhakal kertoo ennen yrittäjäksi ryhtymistä kuljeskelleensa Verkatehtaan alueella tuumien, että tänne minä haluan. Historiaa huokuvan tehdaskorttelin visuaalinen ilme, rouheus ja tunnelma tekivät häneen vaikutuksen. ”Verkatehdas on kaunis, uniikki, monipuolinen ja yllätyksellinenkin miljöö, joka luo ja tuo paljon merkityksellisiä muistoja ihmisille erilaisten kokemusten, palvelujen ja elämysten muodossa”, Rina kertoo.

Rinan toive toteutui ja yrittäjyyttä on takana jo kuusi vuotta. Rinan taival Verkatehtaalla käynnistyi alun perin Kulttuurikeskus Arxin tiloissa hänen pyörittäessään Art Café Intolaa. Vuonna 2019 Arx muutti uusiin tiloihin, jolloin myös Rina joutui uuden eteen. Alkoi pohdinta, miten ja missä toiminta voisi jatkua. Yhden oven sulkeuduttua toinen aukesi ja Rinalle löytyi uusi, noin 100 neliön toimitila, joka tarjosi mahdollisuuksia kehittää toimintaa uuteen suuntaan. Nyt Verkatehtaankujalla entisen pyöräkorjaamon varastossa on upea, persoonallinen ja inspiroiva, Rinan näköinen luovan toiminnan tila nimeltä Omata.

Muunneltava tila tarjoaa paljon mahdolliuuksia

Iso toimitila tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja on myös muunneltavissa. Rina kertoo, että lähes jokainen tilaan astellut on kokenut pienoisen yllätyksen: pyöräkorjaamon varastosta on kuoriutunut viihtyisä, omaleimainen ja inspiroiva keidas. Rinan mukaan Omata on kuin piilopaikka hyvällä sijainnilla, sopivan ”syrjässä” ollakseen rauhallinen mutta kuitenkin keskeisellä sijainnilla jotta sinne on helppo saapua.

Pienessä kaupungissa puskaradio on tehokas väline ja Rina kertookin olevansa kiitollinen siitä, että ihmiset ovat alkaneet löytää Art and Joyn palveluiden äärelle. Viime vuodet ovat luonnollisesti olleet hankalia myös Verkatehtaan korttelin toimijoille mutta Rina katsoo luottavaisin mielin tulevaan. ”Parempien aikojen tullessa uusia kytköksiä ja yhteisöllisyyttä varmasti kasvavassa määrin jälleen löytyy”, hän summaa.

Vain mielikuvitus rajana

Rinan työssä välittyy rohkeus, luovuus ja monipuolisuus, joka näkyy laajana mutta harkittuna palveluiden kirjona. Rina järjestää Omatassa suosittuja Paint and Wine-iltoja ja vuokraa tilaa yrityksille tai ryhmille esimerkiksi kokouskäyttöön ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi hän ohjaa ekspressiivistä taideterapiaa ja järjestää räätälöidysti erilaista viihteellisempää tai taideterapeuttista luovaa toimintaa. Rinan palveluita on tilattavissa myös muualle, vaikkapa yritysten tyhy-päivien ohjelmaksi.

”Paint and Wine -illat ovat olleet todella tykättyjä niin yksityishenkilöiden kuin yritysten parissa. Uskon että luovan ilmaisun palveluilla on aina, mutta erityisesti nyt merkittävä osa ja tehtävä henkisen hyvinvoinnin rakentajana”, Rina kertoo.

Rinan ideapankista löytyy jotain uutta myös ensi vuodelle: suunnitteilla on maalauspajoja lapsille ja nuorille sekä Paint and Wine- hengessä uudenlainen toteutus, Paint and Brunssi.

Lue lisää Art and Joyn toiminnasta.

Lue lisää Verkatehtaan toimitilapalveluista.

Kiinnostuitko toimitilapalveluistamme?

”Vaikka Verkatehtaan korttelissa ei tällä hetkellä olisikaan vapaita toimitiloja, voit silti olla yhteydessä ja kysyä mahdollisesti tulevaisuudessa vapautuvista tiloista.”

Arto Helkiö, talousjohtaja
+358 40 868 2156
arto.helkio@verkatehdas.fi

Lisää blogitekstejä

Mielessä juhlien järjestäminen? Lue tekstistä, miten Kiinteistöliitto Kanta-Häme onnistui vuosijuhlien järjestämisessä Verkatehtaalla.
23.12.2022
Seminaarin järjestäminen on mahtava tapa kerätä ihmisiä esimerkiksi koulutuksen, yhteisen teeman tai muun ajankohtaisen aiheen äärelle. Verkatehtaan kokoussuunnittelija Anu Kärmeniemi keräsi 10 vinkkiä onnistuneen seminaarin järjestämiseen.
25.08.2022
Verkatehtaan kortteli tarjoaa toimitilat tällä hetkellä noin 30:lle pääasiassa luovan alan, kulttuurin tai taiteen toimijalle. Korttelissa mahdollisuuksia on monia; tiloja on pienistä studioista aina isoihin näyttely- tai harrastustiloihin.
20.12.2021