Siirry sisältöön

Hämeenlinna kokous & kongressi -palvelu lanseerattiin Verkatehtaalla: ”Onnistumisen tae oli ihmiset tapahtuman takana”

Julkaistu 21.3.2023
Kuvat Pasi Visakivi

Hämeenlinna kokous & kongressi on Hämeenlinnan myynti- ja markkinointipalvelu, joka keskittyy erilaisten yritystapahtumien, kokousten ja kongressien houkuttelemiseen kaupunkiin. Palvelu käynnisti toimintansa tammikuussa 2023, ja toden teolla se lanseerattiin kaupunkilaisille Vanaja-salissa järjestetyssä Matkailuseminaarissa 14. maaliskuuta.

Maaliskuun neljästoista oli suuri päivä hämeenlinnalaiselle kokous- ja kongressimatkailulle, kun uusi Hämeenlinna kokous & kongressi -palvelu lanseerattiin aamupäiväseminaarissa. Uuden palvelun lanseerauksen lisäksi seminaari sisälsi mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja sekä keskustelua kokous- ja kongressimatkailun tilanteesta Hämeenlinnassa.

”Tapahtumasta haluttiin tehdä vieraille innostava, kannustava, keskusteleva ja hyväntuulinen. Tässä mielestäni myös erinomaisesti onnistuttiin, myös saadun palautteen pohjalta”, kertoo kokous- ja kongressipäällikkö Karita Toivanen Hämeenlinna kokous & kongressista.

Verkatehtaan henkilökunta toimi tuttuun tapaan tiiviissä yhteistyössä tapahtuman järjestäjän kanssa, ja varmisti, että tapahtuma onnistuu jokaista yksityiskohtaansa myöten.

”Tapahtuman onnistumisen tae oli ilman muuta ihmiset tapahtuman takana. Verkatehtaan henkilökunta auttoi, ideoi ja onnistui luomaan aivan mielettömän hienot puitteet tilaisuudelle. Oli todella mukavaa, että henkilökunta itse ideoi asioita. He tietävät kuitenkin parhaiten, mikä on mahdollista.”

Vanaja-sali mukautui ohjelman mukaisesti

Seminaari käynnistyi Ravintola Verkatehtaan kahvitarjoilulla Lasipihalla, jonka jälkeen tervetulosanat lausui Hämeenlinnan kaupungin elinvoimajohtaja Niklas Lähteenmäki. Hämeenlinna kokous & kongressin puheenvuorossa kerrottiin uuden palvelun tarkoituksesta ja tavoitteesta, kuvailtiin aikaansaannoksia, sekä valotettiin tulevaisuuden suunnitelmia.

Asiantuntijapuheenvuoroista vastasivat Business Finlandin Ines Antti-Poika sekä Nordic Business Forumin Salla Seppä. Paneelikeskusteluissa kuultiin keskustelua yritystapahtumien tilanteesta Hämeenlinnassa. Tilaisuuden juontajana toimi Anna Ståhle (ent. Sorainen).

Monipuolisella ohjelmalla varustetun seminaarin järjestäminen vaatii myös tapahtumatilalta mukautuvuutta. Vanaja-sali tarjosikin parastaan, kun asiantuntijapuheenvuoron ja paneelikeskustelun välillä salin asetelma muutettiin parin minuutin hengähdystauon aikana täydellisesti. Katso nopeutettu video muutoksesta alta:

Koko kaupungin elinvoiman kannalta tärkeä aamupäivä onnistuneesti maaliin

Hämeenlinnasta on jo vuosien ajan puuttunut kokous- ja kongressimatkailun toimijat yhteen kokoava taho, joka pystyy koko alueen puolesta vastaamaan esimerkiksi suurten yritystapahtumien ja kansainvälisten kokousten asettamiin tarpeisiin. Matkailuseminaarissa lanseerattu Hämeenlinna kokous & kongressi on alueen toimijoiden ja kaupungin yhteistyössä rakennettu vastaus tähän puutteeseen. Matkailuseminaari oli siis merkittävä hetki koko alueen elinvoiman kannalta. Vaikka tavoitteet aamupäivälle olikin asetettu korkealle, ne onnistuttiin saavuttamaan.

”Järjestäjänä ei tarvinnut missään vaiheessa olla ”huolestunut” siitä, miten kaikki sujuu. Sitä kautta tietysti tuli myös itselle rauhallinen ja luottavainen fiilis. Pääsi nauttimaan myös itse tapahtuman tunnelmasta ja sisällöstä”, Toivanen kuvailee tapahtumapäivän sujumista.

Kaiken kaikkiaan Matkailuseminaari oli onnistunut, ja aamupäivä tarjosi mahtavan startin uudelle palvelulle.

”Osallistujat tuntuivat olevan kaikkinensa todella tyytyväisiä tapahtuman antiin ja Verkatehtaaseen tapahtumapaikkana. He todella viihtyivät. Paljon tuli viestejä, puheluita ja paikan päällä onnitteluita hienosta tilaisuudesta”, Toivanen päättää.

Tapahtumaa järjestämässä?
Anna meidän auttaa.

”Verkatehdas on laadukas yhdistelmä toimivia tiloja ja intohimoista tapahtumaosaamista. Toteutamme parhaimmat järjestelyt ja autamme sinua saavuttamaan tilaisuutesi tavoitteet.”

Rita Kujanpää, myyntipäällikkö
+358 40 868 2158
rita.kujanpaa@verkatehdas.fi

Desire Lindell-Hautala, myynti- ja tapahtumakoordinaattori
+358 50 595 6704
desire.lindell-hautala@verkatehdas.fi

Rita Kujanpää
Desire Lindell-Hautala

Lisää asiakastarinoita

Odottaako uusi tuote, palvelu, organisaatio tai konsepti lanseeraamista suurelle yleisölle? Käymme blogitekstissä läpi lanseeraustapahtuman järjestämiseen liittyviä yleisiä kysymyksiä ja vastauksia.
14.04.2023
Uuden keskustelutapahtuman järjestelyt sujuivat hienosti, kun Ylen, Hämeenlinnan kaupungin ja Erätauko-säätiön järjestämä Hyvin sanottu innosti kansalaisia osallistumaan suomalaisen keskustelukulttuurin kehittämiseen. Kaksipäiväisen festivaalin kymmenet eri aihepiirejä käsitelleet keskustelut valtasivat suuren osan Verkatehtaan tiloista.
18.10.2022
Yrityskilpailu Linnan Business Turnajaiset valtasi Verkatehtaan 16.12.2021, kun voittajat ratkottiin Vanaja-salin finaalissa yleisön ja tuomariston edessä. Tapahtuman järjestäjän, Linnan Kehityksen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kati Tiitolan mukaan tapahtuma onnistui yli odotusten.
10.01.2022