Siirry sisältöön

Verkatehdas häikäisi Väylät & liikenne -päivien tapahtumapaikkana

Julkaistu 5.6.2023
Kuvat Linda Holopainen

Väylä- ja liikennealan ammattilaisille tarkoitettu kaksipäiväinen tapahtuma täytti Verkatehtaan maaliskuussa 2023. Tapahtuman käytössä olivat kaikki Verkatehtaan tilat sekä BioRex-elokuvateatterin salit. Kokonaisuutena Verkatehdas osoittautui verrattomaksi tapahtumapaikaksi Väylät & liikenne -päivien kaltaiselle verkostoitumistapahtumalle, jossa päivän käynnistyttyä kaikki sujui kuin itsestään.

”Verkatehdas on todella viehättävä tehdasmiljöö, jossa uusi ja moderni kohtaavat historian. Verkatehtaalla oli suuresta väkimäärästä huolimatta intiimi tunnelma. Lasipiha toimi loistavana kohtaamispaikkana sen valoisuuden ja keskeisen sijainnin ansiosta. Vaikka näyttely ei ollut pinta-alallisesti kovin suuri, se mahdollisti sujuvan verkostoitumisen tapahtuman aikana. Verkatehtaan BioRex-elokuvateatterin tilat toivat tarvittua lisätilaa tapahtumalle”, kertoo Suomen Tieyhdistyksen johtaja Liisa-Maija Thompson.

Erityisesti Verkatehtaan sijainti ja saavutettavuus saavat Thompsonilta kiitosta. Siitäkin huolimatta, että veturinkuljettajien lakko asetti haasteita.

”Verkatehdas sijaitsee sopivan matkan päässä eri puolilta Suomea, kuten Tampereelta, Helsingistä, Turusta, Kuopiosta ja Lappeenrannasta. Hämeenlinnaan on helppo saapua junalla, bussilla tai autolla ja monet hotellit ovat kävelymatkan päässä. Meidän tapahtumaa koetteli veturinkuljettajien junat pysäyttävä lakko. Saimme kuin saimmekin lähes kaikki osallistujat paikalle, ja vain neljä ihmistä ilmoitti esteestä. Hämeenlinnalainen bussifirma Pekolan liikenne auttoi lakon sattuessa yhteiskyytien järjestämisessä hyvin lyhyellä aikavälillä, kiitos vielä siitäkin”.

Verkatehtaan tilojen tekniikka takasi tapahtuman monipuolisen ohjelman onnistumisen. Thompson kiittelee Vanaja-salin tekniikkaa erinomaiseksi niin päivän seminaariosuudessa kuin konsulttien järjestämässä illanvietossakin.

”Täysi sali avajaisissa loi upean tunnelman koko tapahtumalle! Kokoushuoneiden ja studion intiimi tunnelma sopi puolestaan erinomaisesti keskustelevampaan ohjelmaan, ja myös näiden salien tekniikka oli kaikin puolin kunnossa.”

Kuten tapahtumissa aina, myös Väylät & liikenne -päivillä hyvä ruoka kruunasi elämyksen. Thompsonin mukaan tarjoilut olivat monipuolisia, ja aamiainen ilahdutti osallistujia antaen erinomaisen startin päivään.

”Iltapäivän terveellinen smoothie ja muut makeat ilahduttivat osallistujia. Ruokailut onnistuivat kaiken kaikkiaan hyvin, vaikka väkimäärä oli suuri. Etukäteen varatut illalliset olivat myös suosittu ohjelmanumero!”

Yhteistyötä Verkatehtaan ammattilaisten kanssa Thompson piti onnistuneena. Hänen mukaansa työskentely todellisten ammattilaisten kanssa oli turvallista ja kaikki järjestelyt hoituivat erinomaisesti. Asiat olivat hallinnassa koko projektin ajan, Verkatehtaan henkilökunta oli koko ajan hyvin tilanteen tasalla ja osoitti omistautumista tehtäviinsä. Asiansa osaava tiimi mahdollisti myös sen, että järjestäjä saattoi nauttia tapahtumasta.

”Tapahtumamme suunnittelu alkoi jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa, varasimme tilat kaksi vuotta aikaisemmin. Meille oli tärkeää käydä pari kertaa tapahtumapaikalla etukäteen, jotta saimme tuntuman siitä, miten eri toiminnot asettuvat Verkatehtaalle. Prosessin aikana ja tapahtumaan tultaessa pystyimme luottamaan siihen, että sovitut asiat ovat hallinnassa. Oli helppoa, että meillä oli yksi yhteyshenkilö, jonka kautta kaikki asiat hoituivat.”

Tuotannosta Verkatehtaalla vastannut Juha Rouhikoski on niin ikään tyytyväinen tapahtuman toteutukseen yhdessä asiakkaan kanssa.

”Tapahtuman suunnittelu yhdessä järjestäjän kanssa oli mutkatonta ja hyvin sujuvaa. Järjestäjä oli selvästi hyvin kokenut oman tapahtumansa tekijä ja Verkatehtaan vastuulle jäikin tuotannollisten tavoitteiden sopeuttaminen talossa toimiviksi todettuihin käytäntöihin ja tilallisiin ratkaisuihin. Kun tapahtuman ennakkosuunnittelu oli huolella tehty, pystyi tapahtumassa aistimaan rentoa ja tyytyväistä tunnelmaa.”

Kaiken kaikkiaan tapahtumasta jäi osallistujille ja järjestävälle taholle erittäin hyvä tunne.

”Tapahtuma mahdollisti sen, että ihmiset pääsivät innostumaan ja saamaan ideoita arkiseen työhön. Toisten tapaaminen, kuulumisten vaihto ja mukava yhdessäolo onnistui Verkatehtaan tiloissa”, Liisa-Maija Thompson päättää.

Lisää asiakastarinoita

Tunnelma Verkatehtaalla marraskuussa 2022 oli poikkeuksellisen juhlava, kun Etelä-Hämeen Osuuspankin historiassa kääntyi lehti uudelle vuosisadalle.
05.04.2023
Mielessä juhlien järjestäminen? Lue tekstistä, miten Kiinteistöliitto Kanta-Häme onnistui vuosijuhlien järjestämisessä Verkatehtaalla.
23.12.2022
Vanaja-sali, Vanajavesisäätiön 10-vuotisjuhlat
Vanajaveden ja sen ympäristön suojelua edistävä Vanajavesisäätiö vietti lokakuussa 10-vuotisjuhliaan Verkatehtaalla Vanajaveden äärellä.
15.11.2022
Tapahtumatoimisto TAPAUS toteutti 2M-IT:n kehityspäivän 6.5.2022 Verkatehtaalla.
06.10.2022